«Η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από μια βαθιά οικονομική λύση και σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως η κλινική έρευνα», τόνισε ο κ. Βλόντζος, αναφερόμενος στη συμβολή της στην ανάπτυξη.
Διεθνώς επενδύονται πάνω από 71 δισεκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη, 30 εκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη και από αυτά το 70% αφορά στην κλινική έρευνα.
«Η εμπλοκή ενός ΕΣΥ στις κλινικές μελέτες μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Βλόντζος. Μεταξύ αυτών η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η δημιουργία επιχειρήσεων του χώρου, η παροχή τεχνογνωσίας στο επιστημονικό προσωπικό, η αύξηση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και νοσηλευτικών υπηρεσιών και φυσικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Merck, στη χώρα μας το 2010 η κλινική έρευνα άγγιξε τα 80 εκατομμύρια ευρώ για να ανέλθει στα 110 εκατομμύρια το 2012 κατ’ εκτίμηση 110. «Μπορούμε να φθάσουμε στα επίπεδα του Βελγίου, δηλαδή στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αποτελέσει άξονα κεντρικής πολιτικής τόσο για το Υπουργείο Υγείας, όσο και για τον ΕΟΦ όσο και για το Υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για εθνική επένδυση που θα κάνει πιο ανταγωνιστική οικονομία, θα μειώσει τη Φαρμακευτική Δαπάνη και θα αυξήσει την απασχόληση», κατέληξε.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Συνέδριο απευθείας εδώ
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ