Skip to content

«Κοκτέιλ» Novartis – Bristol για τον καρκίνο του πνεύμονα

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Η κλινική συνεργασία θα βοηθήσει την Novartis να ενισχύσει τις προσπάθειες της στον τομέα της ανοσοθεραπείας, μία από τις ποιο υποσχόμενες κατηγορίες της βιοτεχνολογίας αυτή τη στιγμή, και έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς της CoStim Pharmaceuticals Inc.
Η Novartis μέχρι τώρα υστερεί σε σχέση με τους τους αντιπάλους της -όπως για παράδειγμα η Roche,τη Merck, η AstraZeneca και η Bristol-Myers- στη «μάχη» για την ανάπτυξη ανοσοθεραπειών, δηλαδή φαρμάκων που επιτίθενται στον καρκίνο χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή.
Το Opdivo είναι μέρος μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων, γνωστών και ως PD-1 που σταματά τη δυνατότητα του καρκινικού όγκου να «καμουφλάρεται» και να αποφεύγει την επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή.
Η πρώτη έρευνα θα αξιολογήσει το Opdivo, σε συνδυασμό με το Zykadia, της Novartis που έχει ήδη πάρει έγκριση στις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο, για την θεραπεία ενός είδους καρκίνου στο πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο.
Ενώ η δεύτερη, θα δοκιμάσει το Opdivo σε συνδυασμό με δύο πειραματικά φάρμακα, το INC280 και το EGF816.

Astra ZenecaBristolBristolMyersMerckNovartisRocheΚαρκίνοςΚαρκίνος του Πνεύμονα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MEDITERRANEO HOSPITAL: «Ας μιλήσουμε από καρδιάς»
Εκτός πεδίου «μάχης» για τον Λύκο η Eli Lilly

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...