Στα έδρανα της Βουλής μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση που αφορά στην παρέμβαση της Αριστοτέλους σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των Ειδικών Μονάδων των νοσοκομείων.
Σε συνέχεια όσων είχε πει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Π. Πολάκης (εδώ), υποστήριξε πως το άνοιγμα των φακέλων με τις αιτήσεις αποτέλεσε ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας για την εξακρίβωση καταγγελιών αναφορικά με τη μοριοδότηση των υποψηφίων.
«Τι αποκαλύφθηκε; Ότι σε 205 αιτήσεις είχαν υπάρξει 88 «λάθος» μοριοδοτήσεις. Δηλαδή, άνθρωποι που δεν είχαν μεταπτυχιακό φαίνονταν να έχουν μεταπτυχιακό, άνθρωποι που είχαν μεταπτυχιακό, δεν είχαν μοριοδοτηθεί και λάθος χρόνοι προϋπηρεσίας και λάθος σειρά κατάταξης. Οι άνθρωποι που έκαναν τον έλεγχο λοιπόν, υπέδειξαν τις 88 περιπτώσεις και ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να τα διορθώσει. Και αυτό έγινε. Και η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό έβγαλε» ανέφερε σχετικά ο κος Πολάκης.
Δήλωσε, μάλιστα, υπερήφανος για την πράξη αυτή, καθώς μετά την παρέμβαση της Αριστοτέλους «για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κριτήρια του ΑΣΕΠ και μοριοδότηση».
Η τοποθέτηση αυτή του αναπληρωτή Υπουργού «έβαλε φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα, με αποτέλεσμα – παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας – να απασφαλίσει κατά του κου Πολάκη, αποκαλώντας τον «ηθικό αυτουργό» των κακουργηματικών διώξεων που ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Εφετών σε βάρος των υπαλλήλων που διενήργησαν τον προαναφερόμενο έλεγχο (εδώ).
«Είναι φανερό ότι στο θέμα των κακουργηματικών διώξεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να διερευνηθεί ως προς τις ευθύνες του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού, του κ. Πολάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας. «Ο ίδιος αυτοβούλως είπε ότι “εγώ είμαι που έδωσα τις εντολές”. Στη νομική επιστήμη αυτό ονομάζεται ηθική αυτουργία. Έχουμε ομολογία ηθικού αυτουργού για κακούργημα. Τι περιμένετε;», σημείωσε περαιτέρω, ζητώντας να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή και για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η κατηγορία αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος ζητώντας και πάλι το λόγο προανήγγειλε ότι θα πάει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Εισαγγελέα Εφετών που άσκησε την ποινική δίωξη για την προαναφερόμενη υπόθεση, έπειτα από μήνυση των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζαβάρα.
Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο αναπληρωτής Υπουργός δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου κι εποπτείας των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει των αρμοδιοτήτων που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός.
«Από εκεί προκύπτει και το ζήτημα ότι, χωρίς κανένα δικαίωμα επενέβη και επεξεργάστηκε αρχεία και εφ’ όσον προκαλεί ζημία, προβλέπεται ότι τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Αυτά ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη γενναιότητα και όχι να υβρίζει τους εισαγγελικούς λειτουργούς» δήλωσε σχετικά, για να προσθέσει: «Εμείς δεν είχαμε στραφεί εναντίον των υπαλλήλων, αυτοί προέκυψαν από τη προδικασία».
Άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να προσφύγει για την υπόθεση και στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔας έγραψε σχετικά στο twitter: «Σήμερα είπε: “αν τολμάει ο κ. Γεωργιάδης να μου κάνει πρόταση με το άρθρο 86 κλπ”. Το λέει διότι του είπαν ότι μόνον μία φορά μπορεί να υπάρξει τέτοια πρόταση, αν απορριφθεί τέλος. Δηλ να κάνουμε τώρα την πρόταση, να απορριφθεί και να σωθεί. Όχι κύριε Πολάκη, όταν ξεκινήσει η Δίκη, με την επομένη Βουλή, θα την καταθέσουμε και τότε θα υπερψηφιστεί….Άρα μην ανησυχείτε θα έρθει η ώρα που θα πάτε να υπερασπιστειτε τον εαυτό σας από αυτό και από τα υπόλοιπα που βρήκα κακουργήματα σας…».
Πηγή: enikos.gr, kathimerini.gr
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ