Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της μη καταβολής δεδουλευμένων σε δεκάδες εργαζομένους του Νοσοκομείου Λέρου. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε ανοιχτή συνάντηση για τον συντονισμό κινητοποιήσεων και την άμεση διεκδίκηση λύσης.
Σε ανοιχτή πρόσκληση προς το προσωπικό προχώρησε το Σωματείο. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου καλεί όλους τους εργαζομένους του ΚΘ ΓΝ ΚΥ Λέρου σε συνάντηση με θέμα τη μη καταβολή του δεκαπενθημέρου σε περίπου 80 συμβασιούχους. Στη διαδικασία θα παρευρεθεί και ο διοικητής του νοσοκομείου Σταμάτης Καρδάσης. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 13.00, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων στο Λακκί.
Ανάληψη ευθύνης και παραιτήσεις
Σύμφωνα με το Σωματείο, οι συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι παρά το γεγονός ότι εργάστηκαν κανονικά και κάλυψαν πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Σε πρόσφατη συνάντηση, ο διοικητής ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση και γνωστοποίησε ότι έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Yπουργείου Υγείας. Για τον ίδιο λόγο έχει ήδη παραιτηθεί και η προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος.
Μετάθεση πληρωμής και αντιδράσεις
Η Διοίκηση ενημέρωσε ότι, παρά τις προσπάθειες, η πληρωμή δεν κατέστη δυνατή και μετατίθεται για τις 27 Ιανουαρίου. Το Σωματείο επισημαίνει ότι το γεγονός παραμένει αδιαμφισβήτητο: οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και η καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Χρόνια υποστελέχωση και διοικητικά κενά
Το Σωματείο τονίζει ότι το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης της εργασίας και της αποδυνάμωσης κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Γραφείο Μισθοδοσίας, το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια με ανεπαρκές προσωπικό.
Αίτημα για άμεση λύση
Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνει νέα προσπάθεια για την εξεύρεση κωδικού ή κονδυλίου, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, ακόμη και με προκαταβολή, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες διαβίωσης μέχρι την οριστική τακτοποίηση της μισθοδοσίας.























Comments (0)