Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι “οι σκεπτικοί λένε ότι είναι η προηγούμενη ανοσία του πληθυσμού που την κάνει να φαίνεται πιο ήπια. Ωστόσο πέφτουν σε ένα λογικό σφάλμα καθώς οι ίδιοι σκεπτικοί λένε ότι οι επαναλοιμώξεις ακόμα και με την Όμικρον οδηγούνε σε αύξηση της Long Covid. Συνεπώς, αυτό που ισχυρίζονται συνολικά είναι ότι η προηγούμενη λοίμωξη από την μία μειώνει την πιθανότητα για βαριά νόσο αλλά αυξάνει την πιθανότητα για μακροχρόνια νόσο”.
Ο κ. Μαγιορκίνης κάνει αναφορά σε 2 νέες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί στο Lancet και δείχνουν μείωση και της βαριάς νόσου και της μακροχρόνιας επίπτωσης.
Και καταλήγει: “Συνεπώς η προηγόυμενη ανοσοποίηση αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προστατεύει λιγότερο έναντι της Όμικρον από ότι για την Δέλτα και συνεπώς θα έπρεπε, ως αποτέλεσμα του matching της μελέτης, να έχουμε υψηλότερη νοσηρότητα στα matched cases (εάν και εφόσον δεν ήταν πιο ήπια η Όμικρον). Και όμως ακόμα και με την πολύ καλά εδραιωμένη μειωμένη αποτελεσματικότητα η Όμικρον είχε σαφέστατα λιγότερη νοσηρότητα από ότι η Δέλτα τόσο στην οξεία όσο και στην πιθανή χρόνια νοσηρότητα”.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ