Skip to content

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η διαθεσιμότητα ραντεβού αποδεικνύει ότι το σύστημα υγείας δεν καταρρέει

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Η βελτίωση στη διαθεσιμότητα ραντεβού στο δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί απόδειξη ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί και εξελίσσεται, υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρέμβαση. Όπως ανέφερε, από τον Οκτώβριο έως και την προηγούμενη εβδομάδα έχουν κλειστεί περισσότερα από 500.000 ραντεβού, γεγονός που αποτυπώνει τη δυναμική του νέου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης.

Για αισθητή μείωση στους χρόνους αναμονής μίλησε ο κ. Θεμιστοκλέους και παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα που δείχνουν τη βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως ανέφερε, σήμερα μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού με γαστρεντερολόγο, συμβεβλημένο στον ΕΟΠΥΥ, στην Αττική για την επόμενη ημέρα, ενώ για νευρολόγο στον Ευαγγελισμό, που παλαιότερα η αναμονή έφτανε τους  δυο  μήνες, πλέον ο πολίτης βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού εντός 7 έως 10 ημερών. Αντίστοιχα, στο Ασκληπιείο Βούλας, η αναμονή για νεφρολόγο μειώθηκε από 2,5 μήνες σε μόλις 4 ημέρες.

Παραδείγματα από την περιφέρεια

Η βελτίωση δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στη Χίο, που για ραντεβού με παθολόγο απαιτούνταν αναμονή ενός μήνα, πλέον οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μεθαύριο. Αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, αποδεικνύουν ότι το σύστημα υγείας όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Η αύξηση της διαθεσιμότητας αποδίδεται στην ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και στη διασύνδεση των μονάδων υγείας με το σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού. Μάλιστα, κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η εικόνα αυτή  είναι  «η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το σύστημα υγείας καταρρέει».

ΕΣΥιατροίΜάριος ΘεμιστοκλέουςΡαντεβού

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top