Η AstraZeneca ανακοίνωσε στην 2η ετήσια έκθεση China International Import Expo σχέδια (την επισκέφθηκε πρόσφατα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός) για την υλοποίηση τριών μεγάλων, επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Κίνα.
Τα σχέδια αφορούν ένα νέο Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, ένα Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), καθώς το πρώτο του είδους του Βιομηχανικό Ταμείο Υγείας σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία International Capital Corporation Limited (CICC).
Pascal Soriot, CEO της AstraZeneca
Η AstraZeneca αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης θα κάνει έρευνες για δυνητικά νέα καινοτόμα φάρμακα και θα διαθέτει περίπου διπλάσιους ερευνητές από αυτούς, που απασχολούνται σήμερα στο κέντρο, που υπάρχει στη Σανγκάη. Πρωταρχικός στόχος του έργου θα είναι οι ασθένειες που επικρατούν στην Κίνα, όπου υπάρχει περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιου φορτίου ασθενειών.
Το νέο Κέντρο Καινοτομίας AI έχει στόχο να αξιοποιήσει την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία στην έρευνα και ανάπτυξη, την παρασκευή φαρμάκων και την εμπορική αξιοποίηση, προκειμένου να επιταχύνει την παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς στην Κίνα και παγκοσμίως.
Τέλος, το Βιομηχανικό Ταμείο Υγείας – το πρώτο και το μεγαλύτερο βιομηχανικό ταμείο για την υγειονομική περίθαλψη – έχει αρχικό στόχο τη διαχείριση κεφαλαίων ύψους 1 δισ δολαρίων, επιδιώκοντας να υποστηρίξει εγχώριες εταιρείες και εταίρους, όπως εκείνων που εδρεύουν στο πανεπιστήμιο Wuxi International Life Science Innovation Campus, καθώς και διεθνείς εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν παρουσία στην Κίνα.
Το 2017, ιδρύθηκε στο Wuxi το κέντρο εμπορικής καινοτομίας AstraZeneca China, με σκοπό να εξερευνήσει καινοτόμες διαδικτυακές λύσεις διάγνωσης και θεραπείας. Την ίδια χρονιά, η AstraZeneca συνεργάστηκε με το Ταμείο SDIC στην ίδρυση της Dizal Pharmaceutical για την επιτάχυνση της τοπικής ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων.
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ