Skip to content

Μια ακόμη παραίτηση αναισθησιολόγου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν οι εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Μετά τις παραιτήσεις, τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις για το «φακέλωμα» των απεργών,  ένας ακόμη αναισθησιολόγος δήλωσε παραίτηση. Τα χειρουργεία του νοσοκομείου ήδη υπολειτουργούν, κατάσταση που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

 

 

Την ανησυχία για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης εντείνει η παραίτηση ενός ακόμη  αναισθησιολόγου την προηγούμενη Παρασκευή. Την παραίτηση έκανε γνωστή, με δήλωσή του στο Creta24, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου Νίκος Τσικριτσάκης, τονίζοντας πως το νοσηλευτικό ίδρυμα στο εξής θα λειτουργεί με μόλις τέσσερις μόνιμους γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας. Μάλιστα, ο κ. κ. Τσικριτσάκης επεσήμανε ότι η κατάσταση ήταν οριακή ακόμη και πριν την τελευταία παραίτηση, προσθέτοντας ότι αναγκαίες είναι άμεσα  οι προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Μέτρα για την επίλυση του προβλήματος είχε εξαγγείλει ο υπουργός Υγείας με έκτακτες προσλήψεις και ενίσχυση του νοσοκομείου με αναισθσιολόγους την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται πως τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο  δεν γίνονται εξαιτίας της υποστελέχωσης. Από τη 1η Νοεμβρίου αναμένεται να  ανοίξουν συνολικά  τέσσερις  χειρουργικές αίθουσες ημερησίως στο νοσοκομείο με την συνδρομή ιδιωτών αναισθησιολόγων, από τη ένα-δυο που λειτουργούν τώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

 

ΑναισθησιολόγοςΒενιζέλειο ΝοσοκομείοΈλλειψη προσωπικούΠαραίτησηΧειρουργεία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...