Με σύνθημα «Δείξε λίγη αγάπη!» υλοποιείται πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία. Η ενέργεια αυτή είναι έμπνευση της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), καθώς τη συμμετοχή Δήμων της χώρας.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση o Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Ομόνοιας, συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία. Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας (International Epilepsy Day), την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022. Στη δράση θα συμμετέχουν και άλλοι Δήμοι της χώρας:
- ο Δήμος Ιωαννιτών θα φωταγωγήσει το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου Ιωαννίνων,
- ο Δήμος Χανίων το κτίριο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στο Λιμάνι των Χανίων,
- ο Δήμος Ηρακλείου το κεντρικό Δημαρχείο που βρίσκεται στην Ενετική Λότζια,
- ο Δήμος Σερρών το Δημαρχείο Σερρών,
- ο Δήμος Αγρινίου το ιστορικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και
- ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου».
Με αυτή τη συμβολική κίνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στείλει μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Υπενθυμίζεται πως οι πάσχοντες από επιληψία μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή χάρη σε φαρμακευτική αγωγή. Η ασθένεια εμφανίζεται περίπου στο 1% του γενικού πληθυσμού, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερα από 65 εκατομμύρια ανθρώπων με επιληψία παγκοσμίως. Εξ αυτών σχεδόν έξι εκατομμύρια διαβιούν στην Ευρώπη. Συνολικά το 85% των πασχόντων ζει στις αναπτυσσόμενες σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες.
Όσο για την δράση, οι πολίτες ενθαρρύνονται να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αφύπνισης μέσω των αναρτήσεών τους σε facebook, twitter και instagram , χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.
Εκτιμάται ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας μπορεί να σταθεί η αφορμή για την ενεργοποίηση της κοινωνίας. Στόχος είναι τα άτομα με επιληψία να ζουν ως ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.