Μέσα στο 2016 περισσότεροι από 157.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα. Έπειτα από το κλείσιμο της λεγόμενης «Βαλκανικής Οδού», περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στην ηπειρωτική χώρα και 8.000 στα νησιά.
Η συνεχιζόμενη παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα χρειάζεται Γιατρούς, Νοσηλευτές, Διερμηνείς αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες.
Άμεσα ζητούνται για εργασία στην Ελλάδα:
Δράσεις του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ
Στη Σάμο: Παρέχεται στέγαση και εξειδικευμένη φροντίδα σε 20 περίπου ευάλωτες οικογένειες σε προσωρινές δομές στο Βαθύ και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ψυχικής φροντίδας για το σύνολο του προσφυγικού πληθυσμού που παραμένει στο νησί.
Στη Λέσβο: Με κινητές ιατρικές μονάδες, προσφέρεται εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ψυχολογική υποστήριξη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ οι ΓΧΣ έχουν αναλάβει και την ιατρική φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων στον Μανταμάδο.
Στη Βόρεια Ελλάδα: Με κινητές ιατρικές μονάδες, παρέχεται ιατρική φροντίδα στους ανθρώπους που ζουν στους καταυλισμούς στην Ήπειρο και υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας σε 6 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Στην Κεντρική Ελλάδα: Κινητή μονάδα επισκέπτεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων των Θερμοπυλών μία φορά την εβδομάδα, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής φροντίδας και συμβουλευτικής σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.
Στην Αττική: Παρέχονται υπηρεσίες υγείας στο κέντρο υποδοχής προσφύγων του Ελαιώνα, στο Ελληνικό και στην περιοχή της πλατείας Αττικής. Υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας παρέχονται ακόμη στα κέντρα της Μαλακάσας, του Λαυρίου και του Αγίου Ανδρέα. Επίσης, προσφέρεται ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική βοήθεια σε πρόσφυγες που έχουν υποστεί βασανιστήρια.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ