Την τεχνολογία και ειδικά προγραμματισμένα ρομπότ θα επιστρατεύσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου να παρέχει δωρεάν αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες.
Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς υπολογίζεται ότι 160 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, 80 με αυτισμό και 80 με δυσλεξία, θα λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα.
Για τον σκοπό αυτό αλυσίδα συνεργασίας θα αποτελέσουν ρομπότ, παιδαγωγοί, παιδιά και των γονείς προκειμένου να ενισχύσουν με διασκεδαστικό τρόπο τους μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.
Εκτιμάται ότι μετά από 30 συνεδρίες τα παιδιά θα βελτιώσουν τις δεξιότητες της ανάγνωσης και της κατανόησης κειμένων, θα μπορούν να αναπτύξουν τη σωστή χρήση γραμματικής και συντακτικού, μεταξύ άλλων να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους καθώς και να αποκτήσουν αποτελεσματικές τεχνικές αυτοδιόρθωσης και αυτοοργάνωσης της μελέτης τους.
Με τη χρήση της ρομποτικής στην Ειδική Αγωγή πιστεύεται ότι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες αλλά και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενισχύσουν την ενσυναίσθηση.
Άξιο λόγου είναι ότι το τα δύο ρομπότ σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης
Το φιλόδοξο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικά Ρομπότ ως Εργαλεία στην Ειδική Εκπαίδευση (ΚοιΡο3Ε)» της δράσης ΕΣΠΑ «Ερευνών-Δημιουργώ-Καινοτομώ».
Το έργο συντονίζεται από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου με Μηχανές του ΤΕΙ ΑΜΘ, με εταίρους το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ( Δ’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ & Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ), την Πρότυπη Θεραπευτική και Συμβουλευτική Μονάδα ΠΡΑΞΙΣ, που δραστηριοποιείται στην Καβάλα, το Κέντρο Παιδιού και Γονέα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη καθώς και την εταιρία ΕUROACTION AE.
Στο πλαίσιο της θεραπευτικής παρέμβασης θα διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν τα ρομπότ να συνεισφέρουν σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αφού οι μαθητές θα χωριστούν σε υποομάδες και σε κάποιες από αυτές θα χρησιμοποιούνται τα ρομπότ, συγκρίνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόοδο όλων των ομάδων.
Η εν λόγω δράση απευθύνεται σε παιδιά που θα λάβουν ή έχουν ήδη λάβει από άλλον φορέα διάγνωση Ειδικής Μαθησιακής Δυσκολίας και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μαθησιακών παρεμβάσεων και στις συνεδρίες ειδικής εκπαίδευσης κατά την περίοδο της σχολικής χρονιάς 2019-2020 είναι δωρεάν.
Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313 323723 (Ελευθερία Αβραμίδου, λογοθεραπεύτρια – ειδική παιδαγωγός), κάθε Τρίτη, 8:00-9:00 το πρωί ή 6973424100 (Πέτρος Κεχαγιάς, ψυχολόγος), κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 9:00-12:00. Στους ίδιους αριθμούς τηλεφώνου μπορούν να επικοινωνούν οι γονείς και για οποιαδήποτε πληροφορία.
πηγή: www.amna.gr, www.facebook.com/pg/Νοσοκομείο-Παπαγεωργίου
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ