Πολλαπλά οφέλη επέφερε η εφαρμογή τοπικού πρωτόκολλου και αλγόριθμου αντιπηκτικής θεραπείας στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», διασφαλίζοντας από την ορθή παρακολούθηση έως την λήψη εξιτηρίου από τους ασθενείς με COVID-19.
Το πρωτόκολλο «ενισχυμένη δόση θρομβοπροφύλαξης σε όλες τις εισαγωγές COVID-19» αναπτύχθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο από την Γ´ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, με Διευθυντή τον καθηγητή Κ.Ν.Συρίγο,MD, PhD, FCCP, υπό την ευθύνη του οποίου ήταν η κλινική αναφοράς για ασθενείς με COVID-19.
Αναλυτικά, το πρωτόκολλο εξασφάλισε την επαρκή και ακριβή παρακολούθηση για την θεραπεία των ασθενών με COVID-19, τις μηδαμινές επιπλοκές, τη γρήγορη ανάρρωση και έξοδος των ασθενών από το Νοσοκομείο.
Σημειωτέον είναι ότι το ίδιο πρωτόκολλο «υιοθέτησαν» στη συνέχεια και οι υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου.
Χάρη και στην άμεση και σωστή χορήγηση αντιπηκτικής θεραπείας το Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» ήταν το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, το οποίο άρχισε να αποσωληνώνει ασθενείς με COVID-19.Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των θανατηφόρων επιπλοκών, κρίνεται ότι πρέπει να παρέχεται στους ασθενείς η αντιπηκτική αγωγή και μάλιστα όχι σε χαμηλή δόση.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη αγωγή πρέπει να χορηγείται με αυξημένες δόσεις από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής των ασθενών στο νοσοκομείο είτε είναι σε υποψία είτε είναι ήδη διαγνωσμένος ασθενής με COVID -19.
Ο κοροναϊός επιτίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλεί διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες στους πνεύμονες και κυρίως στα αγγεία, σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Δημακάκο, Υπεύθυνο του Αγγειολογικού Ιατρείου-Teaching Center of UEMS – της Γ΄ Παν/κής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Η Σωτηρία», Μέλος της UEMS στο Angiology/Vascular Medicine, Πρόεδρο Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας & Αντιπρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Λεμφολογικής Εταιρείας,.
Ως εκ τούτου, μπορεί να εκδηλωθεί θρόμβωση των αγγείων του πνεύμονα και ο ασθενής να μην μπορεί να αναπνεύσει, να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και να οδηγείται στον θάνατο. Ιδιαίτερα ασθενεις με υποκείμενα νοσήματα μπορεί να εμφανίσουν φλεβικές θρομβώσεις, πνευμονική εμβολή και έμφραγμα, οι οποίες είναι συχνά θανατηφόρες παθήσεις.
Οι δε ασθενείς άνευ υποκείμενων νοσημάτων μπορεί να έχουν άσχημη κατάληξη λόγω πνευμονικής εμβολής ή σε σιωπηρές περιπτώσεις μικρό θρομβώσεις σε φλέβες ή αρτηρίες, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της διασωλήνωσης και του θανάτου σε ασθενείς με COVID -19.
Τα επίκαιρα αυτά ζητήματα θα αναλυθούν στην 9η Αγγειολογική ημερίδα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτήρια το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα παγκοσμίως εστιασμένη μόνο στο COVID -19 και στην σημαντική δράση της αντιπηκτικής αγωγής. Στο πλαίσιο των εργασιών θα παρουσιαστούν 25 διαλέξεις σε συνεργασία με ιατρούς και προσωπικότητες που έχουν ήδη προσφέρει από την πρώτη γραμμή του μετώπου .
Η ημερίδα θα γίνει τόσο με φυσική παρουσία στο αμφιθέατρο όσο και διαδικτυακά μέσω Web.
Άξιο λόγου είναι ότι τη δράση υποστηρίζουν οι εταιρείες: SANOFI (μέγας χορηγός) , Leo ( χορηγός) και οι Aspen, Vican & Βιανέξ (υποστηρικτές)
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ