Skip to content

«Ναι» από τον ΠΦΣ στη διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

To «πράσινο φως» έδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την δωρεάν διάθεση, των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους μέσω ιδιωτικών φαρμακείων για δυο κατηγορίες ασθενών, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ θα προχωρήσει το σχέδιο του Υπουργείου για την διάθεση σε περισσότερα σημεία- φαρμακεία της γειτονιάς,  των φαρμάκων για καρκινοπαθείς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:  Πως θα διατίθενται τα ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί θα στηρίξουν για λόγους κοινωνικής προσφοράς τους συγκεκριμένους ασθενείς για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020. Δηλαδή θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς επιστημονική αμοιβή.

Στο μεταξύ, θα καθορισθεί άμεσα επιστημονική αμοιβή για τα συγκεκριμένα φάρμακα για δυο κατηγορίες ασθενειών, που θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία .

Ωστόσο, για να αρχίσει η διαδικασία είναι μείζονος σημασίας να έχει ολοκληρωθεί το μηχανογραφικό σύστημα που θα υποστηρίξει αυτή  την διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την στιγμή που θα αρχίσει η διανομή από τα φαρμακεία της γειτονιάς θα σταματήσει η αποστολή φαρμάκων με courier, με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις  που θα καθορισθούν.

δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσειςΠανελλήνιος Φαρμακευτικός ΣύλλογοςΦΥΚ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνάντηση Μητσοτάκη με το CEO της Pfizer
Ασφυκτική η πίεση στη φαρμακευτική δαπάνη

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...