Με την καινοτομία να βρίσκεται στην καρδιά της Apivita από τη δημιουργία της, οι επικεφαλής της εταιρίας παρουσίασαν τα ερευνητικά βήματα, τα οποία μεταξύ άλλων οδηγησαν και στην ανάπτυξη μιας σημαντικής παγκόσμιας πατέντας.
Αυτή τη στιγμή η εταιρεία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ, έχει παρουσία σε 15 χώρες ενώ ο τζίρος της αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συνεργάζεται με 74 ακαδημαϊκούς φορείς και πανεπιστήμια 23 χωρών, εκτός από την Ελλάδα, σε Κίνα, Ισραήλ, Ταϊλάνδη και διάφορες ευρωπαίκές χώρες.
Οδηγός της εταιρίας υπήρξε πάντα η ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής βιοποικιλότητας, μέσα από επιστημονικές ανακαλύψεις και δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και συνέδρια.
Μια τέτοια ερευνητική διαδικασία, 6ετούς διάρκειας, οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου συνδυασμού μικροφύκους με εκχύλισμα πρόπολης, που ονομάζεται 3D PRO-ALGAE® και συνδυάζει τις φωτοπροστατευτικές ιδιότητες της πρόπολης και ένα μικροφύκος της Μεσογείου, το Nannochloropsis Gaditana.
Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της εταιρίας Αυτός ο συνδυασμός δρα σαν αρχιτέκτονας της επιδερμίδας αφού προστατεύει και διατηρεί την τρισδιάστατη δομή της κάτω από τον ήλιο, ενισχύοντας την πυκνότητα και την ελαστικότητά της, προσφέροντας ενυδάτωση και προστασία από τη φωτογήρανση.
Για το συγκεκριμένο συνδυασμό η εταιρία υπέβαλλε ελληνική και παγκοσμια πατέντα. Ήταν, δε , αποτέλεσμα ενός σημαντικού ερευνητικού προγράμματος, που συμμετείχε η APIVITA από το 2011, το ALGAECOM, με θέμα την «Αξιοποίηση μικροφυκών των θαλασσών της Μεσογείου για την παραγωγή καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας καλλυντικών». Οι επιστήμονες της APIVITA συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και της ισπανικής καινοτόμου εταιρίας έρευνας και παραγωγής μικροφυκών Fitoplancton Marino.
Το καινοτόμο σύμπλοκο έχει ενσωματωθεί σε νέα σειρά αντηλιακών προσώπου της APIVITA SUNCARE.
Παράλληλα, η ελληνική εταιρία συμμετέχει και σε τρία νέα προγράμματα, στο Πλαίσιο της Ε.Ε. «Horizon 2020». Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Apivita, πρόκειται ίσως για το ανταγωνιστικότερο πρόγραμμα, που έχει προκηρυχθεί ποτέ. Η έρευνα εστιάζεται σε θαλάσσια προϊόντα με βιοτεχνολογία και βιοχημεία αιχμής, ενώ τα νέα προϊόντα που αναπτύσσονται, στοχεύουν και στη βελτίωση της υγείας.
Παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την Apivita ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτακής. Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εταιρία είναι η έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία, οι δράσεις της βασίζονται στην αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής γης, διαθέτει ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής ποιότητας και δίνει έμφαση στη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομίας με τη συγχρονη Ελλάδα.
Ακόμη, η Apivita ανακοίνωσε την προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας με τίτλο «Life Innovation», σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν μια καινοτόμο ιδέα σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:
1) Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν
2) Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν
3) Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής
Ο νικητής θα λάβει υποτροφία στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Περισσότερα για το ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» μπορείτε να δείτε εδώ.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ