Στοιχεία από την περεταίρω ανάλυση των μελετών Φάσης ΙΙΙ ALLEGRO και BRAVO υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η, από του στόματος χορηγούμενη άπαξ ημερησίως, λακινιμόδη μπορεί να έχει θετική δράση, τόσο εναντίον της φλεγμονής όσο και εναντίον των ευρύτερων υποκείμενων μηχανισμών που σχετίζονται με την εξέλιξη της νόσου στην υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, γνωστή και ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
«Η συνεχιζόμενη ανάλυση δεδομένων των μελετών Φάσης ΙΙΙ ALLEGRO και BRAVO επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της λακινιμόδης γεγονός που συνάδει με τον προτεινόμενο μηχανισμό δράσης »ης”, δήλωσε ο Dr. Michael Hayden, Πρόεδρος του Global R&D και Επικεφαλής Επιστημονικός Διευθυντής της Teva Pharmaceutical Industries Ltd.
Αποτελέσματα μετανάλυσης υποομάδων από τα συγκεντρωτικά δεδομένα των διπλά τυφλών μελετών, ALLEGRO και BRAVO έδειξαν ότι ορισμένοι ασθενείς εμφάνισαν εξέλιξη της νόσου χωρίς υποτροπή.
Τόσο οι ασθενείς που εμφάνισαν υποτροπή όσο και οι ελεύθεροι υποτροπών πασχόντων, που αντιμετωπίστηκαν με λακινιμόδη, εμφάνισαν μικρότερη εξέλιξη της νόσου από εκείνους που αντιμετωπίστηκαν με εικονικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, 19% των ασθενών με υποτροπή στους οποίους είχε χορηγηθεί λακινιμόδη παρουσίασαν εξέλιξη, συγκριτικά με το 22% εκείνων που τους είχε χορηγηθεί εικονικό φάρμακο.
Αντίστοιχα, το 4,8% των πασχόντων χωρίς υποτροπές , που έλαβαν λακινιμόδη παρουσίασαν εξέλιξη σε σύγκριση με 7,6% εκείνων που πήραν εικονικό φάρμακο. Συνολικά, η λακινιμόδη μείωσε την εξέλιξη της αναπηρίας κατά 26,% στους ασθενείς με υποτροπή και 38,9% στους ασθενείς άνευ υποτροπών εν συγκρίσει με το εικονικό φάρμακο.
Comments (0)