Skip to content

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Πολύωρη κατάθεση έδωσε σήμερα η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, ο φάκελος της Novartis βρίσκεται σε συρτάρι της βουλής και αναμένεται αύριο  να ανακοινωθεί η επίσημη διαβίβασής της.

Τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, ενημέρωσε η κ. Τουλουπάκη  για την αναφορά που είχε υποβάλει στον Αρειο Πάγου με την οποία καταλόγιζε στον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αρεοπαγίτη εισαγγελέα, Ιωάννη Αγγελή, ενέργειες που δημιουργούσαν προσκόμματα στην έρευνα.

Η εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι ο αεροπαγίτης προσπάθησε να «μπλοκάρει» την έρευνα, ενώ τον κατηγορεί  ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντάς τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust.

Επιπρόσθετα,  η εισαγγελέας καταγγέλλει ότι ο κ. Αγγελής  εισήλθε δύο φορές στο γραφείο της και αφαίρεσε σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία, καθώς και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Μεταξύ άλλων, η κ.Τουλουπάκη ισχυρίζεται ότι ο ίδιος άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:  Novartis: Ο φάκελος σχετικά για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη Βουλή

Σε ότι αφορά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  σχολίασε ότι αύριο θα ανακοινωθεί και η θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την οποία θα δημοσιοποιήσει ο γραμματέας της ΚΟ Στ. Καλαφάτη.

Προς το παρόν φαίνεται πως επικρατεί η άποψη για την συγκρότηση εξεταστικής και όχι προανακριτικής επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος εμπεριέχει τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του αντεισαγγελέα Αγγελή.

Σε αυτές κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως «σκευωροί».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr , tovima.gr

NovartisΒουλήΕλένη ΤουλουπάκηΚατάθεση

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΟΠΥΥ: Οι δικαιούχοι επιδόματος αεροθεραπείας
Νέα θεραπεία για καρκίνο του ενδομητρίου

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...