Skip to content

Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Το Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προχώρησε σε μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, εγκαθιστώντας λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης τελευταίας γενιάς στον Μαγνητικό Τομογράφο Siemens Vida 3 Tesla. Η νέα τεχνολογία μειώνει αισθητά τον χρόνο σάρωσης και βελτιώνει την ποιότητα εικόνας, ενισχύοντας την ακρίβεια των διαγνωστικών εξετάσεων και την αποτελεσματικότητα του τμήματος.

Η προμήθεια του λογισμικού πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να εξοπλίσει το Εργαστήριο Ακτινολογίας με την πιο σύγχρονη τεχνολογία απεικόνισης, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο larissanet.gr. Η εγκατάσταση του νέου συστήματος επιτρέπει την ταχύτερη διεκπεραίωση των εξετάσεων, μειώνοντας τον χρόνο παραμονής των ασθενών στον τομογράφο και αυξάνοντας τον αριθμό των περιστατικών που μπορούν να εξυπηρετηθούν καθημερινά. Παράλληλα, η βελτιστοποιημένη ποιότητα εικόνας προσφέρει μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια, στοιχείο κρίσιμο για την έγκαιρη και αξιόπιστη αξιολόγηση των κλινικών ευρημάτων.

Νέο πηνίο για περιφερικές αρθρώσεις και εξειδικευμένες μυοσκελετικές εξετάσεις

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, το νοσοκομείο προμηθεύτηκε και ειδικό πηνίο για την απεικόνιση περιφερικών αρθρώσεων, πλήρως συμβατό με το νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης. Η προσθήκη αυτή επιτρέπει την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας για το μυοσκελετικό σύστημα, προσφέροντας λεπτομερή απεικόνιση μικρών ανατομικών δομών και βελτιωμένη αξιολόγηση τραυματισμών, εκφυλιστικών αλλοιώσεων και φλεγμονωδών παθήσεων. Η δυνατότητα αυτή ενισχύει σημαντικά το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ΠΓΝ Λάρισας στους ασθενείς της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστίες και συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοικήτρια του ΠΓΝ Λάρισας, Μαίρη Κουτσιούμπα, καθώς και προς την καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ακτινολογίας, Μαριάννα Βλυχού, για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην αναβάθμιση των απεικονιστικών υπηρεσιών. Όπως τόνισε ο διοικητής, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής αποτελεί στρατηγική επιλογή που ενισχύει την ποιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το καθιστά ανταγωνιστικό προς όφελος των πολιτών.

Το ΕΣΥ στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η εγκατάσταση του νέου λογισμικού αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας των διαγνώσεων, τη μείωση των χρόνων αναμονής και την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών. Το ΠΓΝ Λάρισας συγκαταλέγεται πλέον στα νοσοκομεία που αξιοποιούν προηγμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης στη μαγνητική τομογραφία, ανοίγοντας τον δρόμο για αντίστοιχες αναβαθμίσεις σε όλη τη χώρα.

Εργαστήριο ΑκτινολογίαςΜαγνητικό ΤομογράφοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΛάρισαςΤεχνητή Νοημοσύνη

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top