Η Siemens Healthineers ανακοίνωσε την διάθεση του πρώτου αξονικού τομογράφου με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων. Πρόκειται για τον Naeotom Alpha, που επιτρέπει δραστικές βελτιώσεις.
Οι εν λόγω βελτιώσεις αφορούν στην αύξηση της ανάλυσης, προσφέροντας καλύτερη εικόνα και στην μείωση της δόσης ακτινοβολίας έως και 45% για σαρώσεις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (Ultra High Resolution, UHR) συγκριτικά με τους συμβατικούς UHR αξονικούς τομογράφους. Ο αξονικός τομογράφος που είναι εγκεκριμένος για κλινική χρήση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, χάρη στη τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων εξασφαλίζει μεγαλύτερο όγκο διαγνωστικής πληροφορίας. Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα να «ανιχνεύει άμεσα κάθε φωτόνιο ακτίνας Χ και το επίπεδο ενέργειάς του αντί να το μετατρέπει πρώτα σε ορατό φως, όπως συμβαίνει με τη συμβατική απεικόνιση Αξονικής Τομογραφίας» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.
Πλέον είναι εφικτή η υψηλής ταχύτητας και ποιότητας απεικόνιση του πνεύμονα ή η λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης με εγγενείς φασματικές πληροφορίες, διευκολύνοντας τον ασθενή κατά την εξέταση αφού δεν είναι αναγκαίο πλέον να κρατά την αναπνοή του. Οι χειριστές του μπορούν ακόμη και να αφαιρούν πληροφορίες από την εικόνα εάν εμποδίζουν μια περιοχή διαγνωστικού ενδιαφέροντος.
Με τον τρόπο αυτό οι θεράποντες ιατροί μπορούν να προβούν σε ταχεία αξιολόγηση και συνεπώς σε έγκαιρη έναρξη της θεραπείας. Εξασφαλίζοντας τη μείωση της δόσης ακτινοβολίας, οι εξετάσεις προληπτικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα με χρήση αξονικής τομογραφίας, θα είναι πλέον διαθέσιμες για περισσότερους ασθενείς.
Σημειώνεται ότι με δεδομένη την υψηλή ανάλυση ακόμη και στις περιπτώσεις μικρών ανατομικών δομών, μπορούν να ληφθούν κλινικές αποφάσεις με μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης. Η τεχνική πολυπλοκότητα της απεικόνισης Αξονικής Τομογραφίας με μέτρηση φωτονίων δεν σημαίνει αυξημένη πολυπλοκότητα για τον χρήστη, χάρη στο myExam Companion της Siemens Healthineers, σημειώνεται σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά από την εταιρία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η έγκριση για την κλινική χρήση δόθηκε αφού εγκαταστάθηκαν περισσότερα από 20 συστήματα, εξετάσθηκαν περισσότεροι από 8.000 ασθενείς, κατατέθηκαν πάνω από 500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων.
«Με περισσότερα από 15 χρόνια εργασίας και μελετών πάνω στη μέτρηση φωτονίων CT και με αυτό το κλινικό όραμα ξεκινήσαμε στη Siemens Healthineers. Πάντα πιστεύαμε στην τεράστια κλινική αξία και εργαζόμασταν αδιάκοπα πάνω σε αυτήν μαζί με τους συνεργάτες μας», λέει ο Philipp Fischer, Επικεφαλής Αξονικής Τομογραφίας στη Siemens Healthineers.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την κυκλοφορία του Naeotom Alpha, «ένα τεράστιο βήμα για την περαιτέρω φροντίδα των ασθενών σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών εφαρμογών, δείχνοντας αποτελεσματικά, πράγματα που ήταν αδύνατο να δει κανείς με την συμβατική τεχνολογία Αξονικής Τομογραφίας. Αυτό απαιτούσε μια ριζική επανεξέταση σχεδόν κάθε τεχνολογικής πτυχής της αξονικής τομογραφίας».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ