Σήμα κινδύνου εκπέμπεται για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου και ιδιαίτερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Έκκληση ενίσχυσης έκαναν γιατροί που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου, ενώ επιστολή διαμαρτυρίας έχει αποστείλει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου.
Το θέμα αναδείχθηκε από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Γιώργο Τριάντο, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στη 2η ΥΠΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή. Ο αντιδήμαρχος στηλίτευσε το γεγονός μεσούσης της πανδημίας αποσπάται, για πολλοστή φορά, η εκτελούσα χρέη υπευθύνου των ΤΕΠ, από τη Ρόδο στην Πάτμο. Η ίδια τακτική ακολουθείται για μια ακόμη γιατρό, παθολόγο, που βρέθηκε από τη Ρόδο στην Κω. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες δεδομένου ότι αρχίζει και η τουριστική περίοδος. Ο κ. Τριάντος επεσήμανε ότι 20 εφημερίες παραμένουν ακάλυπτες γιατί το μητροπολιτικό νοσοκομείο καλείται να καλύψει κενά.
Έκκληση έκανε για ακόμη μια φορά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου, Μιχάλης Σοκορέλος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι παρά τα δυο χρόνια οχλήσεων προς τους αρμόδιους τα προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα. Σε αυτό το «ψηφιδωτό» προβλημάτων ο αντιδήμαρχος και προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Αιγαίου, Σάββας Καραταπάνης πρόσθεσε το εγχείρημα δημιουργίας μονάδας αυξημένης φροντίδας νεογνών στο Νοσοκομείο.
Οι εργαζόμενοι
Την ανησυχία του εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου προς την διοίκηση του νοσοκομείου, την 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για την μείωση του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού στα «1,2 εκατομμύρια όταν τα έξοδα του νοσοκομείου προϋπολογίστηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια περισσότερα στην αρχή του χρόνου, πριν το ξέσπασμα της ακρίβειας λόγω πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν πόροι για να παραγγελθούν καύσιμα, ενώ «μία βδομάδα τώρα το νοσοκομείο δεν έχει θέρμανση και ζεστό νερό». Οπότε προκλήθηκαν τεράστιες ελλείψεις σε ιματισμό, σκεπάσματα και σεντόνια σε όλες τις κλινικές και στα χειρουργεία. Εξαιτίας της έλλειψης ζεστού νερού αδυνατούν να πλυθούν τα σκεύη μαγειρικής και επισιτισμού επιδρώντας στην ορθή απολύμανση τους. Ακόμη οι ασθενείς στερούνται ζεστού νερού για να φροντίσουν την ατομικής τους υγιεινή. «Σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι λεχώνες στην μαιευτική γυναικολογική κλινική που δεν μπορούν μετά την γέννα τους να πλυθούν αυτές και τα μωρά τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το έλλειμα καθαρών κλινοσκεπασμάτων έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα της υποστελέχωσης στο τμήμα ιματισμού, καθώς του απαρχαιωμένου εξοπλισμού σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ να λάβουν άμεσα μέτρα. Οι ίδιοι προτείνουν μεταξύ άλλων να παρακαμφθεί άμεσα κάθε γραφειοκρατική διαδικασία ώστε το νοσοκομείο και να προμηθευτεί άμεσα πλυντήρια και στεγνωτήρια, να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε εργάτες και βοηθούς θαλάμου, να αναπροσαρμοστεί άμεσα η κρατική επιχορήγηση για το νοσοκομείο με γενναία αύξηση και να μην μετακυληθεί το κόστος λειτουργίας στους ασθενείς με κανέναν τρόπο.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ