Σύμφωνα με όσα επισημαίνει εκπρόσωπος της Novo Nordisk, στο Reuters, η αξία της δια στόματος θεραπείας διαβήτη, θα ξεπερνά τα 18 δις. δολ. το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η Novo δηλώνει έτοιμη να «στοιχηματίσει» πάνω από 3,7 δισ. δολ. προκειμένου να θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη νέων θεραπειών διαβήτη, από το στόμα και θεραπευτικές προσεγγίσεις νέας γενιάς.
Στη συμβατική θεραπεία, η ινσουλίνη πρέπει να εγχυθεί στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που φοβίζει πολλούς πιθανούς χρήστες, στα πρώτα στάδια του διαβήτη.
Η πρόκληση της νέας τεχνολογίας tablet, προβλέπει τη λήψη ινσουλίνης μέσω του γαστρικού οξέος.
Η Novo Nordisk, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ινσουλίνης στον κόσμο, έχει επανδρώσει περίπου 500 στελέχη στην Έρευνα και Ανάπτυξη, για την ανάπτυξη των δισκίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Στις αρχές του έτους, η αμερικανική υπηρεσία FDA απέρριψε το Tresiba και το σχετικό σκεύασμα Ryzodeg της Novo, ζητώντας από την δανέζικη φαρμακοβιομηχανία να πραγματοποιήσει πρόσθετες έρευνες για πιθανές καρδιακές επιπτώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ζητηθεί νέα έγκριση.

Novo: Μετά το πλήγμα «στοίχημα» 3,7 δις. στο διαβήτη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Διαβητολόγοι: Επιστολή προς Υπουργείο Υγείας για τη δράση παχυσαρκίας του «Προλαμβάνω»
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας















Comments (0)