Σύμφωνα με όσα επισημαίνει εκπρόσωπος της Novo Nordisk, στο Reuters, η αξία της δια στόματος θεραπείας διαβήτη, θα ξεπερνά τα 18 δις. δολ. το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η Novo δηλώνει έτοιμη να «στοιχηματίσει» πάνω από 3,7 δισ. δολ. προκειμένου να θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη νέων θεραπειών διαβήτη, από το στόμα και θεραπευτικές προσεγγίσεις νέας γενιάς.
Στη συμβατική θεραπεία, η ινσουλίνη πρέπει να εγχυθεί στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που φοβίζει πολλούς πιθανούς χρήστες, στα πρώτα στάδια του διαβήτη.
Η πρόκληση της νέας τεχνολογίας tablet, προβλέπει τη λήψη ινσουλίνης μέσω του γαστρικού οξέος.
Η Novo Nordisk, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ινσουλίνης στον κόσμο, έχει επανδρώσει περίπου 500 στελέχη στην Έρευνα και Ανάπτυξη, για την ανάπτυξη των δισκίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Στις αρχές του έτους, η αμερικανική υπηρεσία FDA απέρριψε το Tresiba και το σχετικό σκεύασμα Ryzodeg της Novo, ζητώντας από την δανέζικη φαρμακοβιομηχανία να πραγματοποιήσει πρόσθετες έρευνες για πιθανές καρδιακές επιπτώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ζητηθεί νέα έγκριση.

Novo: Μετά το πλήγμα «στοίχημα» 3,7 δις. στο διαβήτη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας













Comments (0)