Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό “BMC Public Health” έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ηπατικών παθήσεων. Τα ευρήματα βασίστηκαν σε δεδομένα από περισσότερους από 494.000 συμμετέχοντες στη Βρετανία, ηλικίας 40-69 ετών, που παρακολουθήθηκαν για 11 χρόνια.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν καφέ, τα άτομα που έπιναν είχαν:
Ακόμη, βρέθηκε ότι τα άτομα που έπιναν αλεσμένο καφέ ή καφέ χωρίς καφεΐνη είχαν τα περισσότερα οφέλη, ενώ κάποια μείωση των κινδύνων βρέθηκε επίσης στους καταναλωτές στιγμιαίου καφέ.
Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ποτό σε πολλές χώρες. Περιλαμβάνει εκατοντάδες χημικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες πιστεύεται ότι έχουν ιδιότητες in vivo, όπως η καφεΐνη. Διάφορες μελέτης παρατήρησης και εργαστηριακές έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ παρέχει προστατευτική δράση έναντι της χρόνιας ηπατικής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης.
Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Παχυσαρκίας
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ