Skip to content

Το ΦΕΚ με τον “περιβόητο” νέο ΕΚΠΥ

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο …διαβόητος ΕΚΠΥ, ο οποίος κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και ψηφίστηκε, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, την περασμένη εβδομάδα. Το ΦΕΚ επισυνάπτεται.

Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας τον οποίο φέρεται να υπέβαλε ο Π. Πολάκης εσπευσμένα και παρά την απουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη την ημέρα του ΔΣ, καθώς αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Δ’ αξιολόγησης, προκάλεσε κύματα αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης:  Η ΕΣΑμεΑ "κατακεραυνώνει" το νέο ΕΚΠΥ

Τόσο τα άτομα με Διαβήτη που επλήγησαν από σοβαρές παραλείψεις και περικοπές σε αναλώσιμα υλικά, περιορισμούς στην πρόσβαση και συμμετοχή σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όσο και η ΕΣΑμεΑ που σημείωσε ότι βρίθει ρυθμίσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της υγείας και ζωής των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση, απέρριψαν τον ΕΚΠΥ και ζήτησαν άμεσες διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης:  Αιφνιδιαστική συνεδρίαση για το νέο ΕΚΠΥ

Περιέργως, ο Παύλος Πολάκης συναντήθηκε με την ΕΣΑμεΑ αλλά και την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και δεσμεύτηκε στα άτομα με διαβήτη πως θα υπάρξει άμεση τροποποίηση του ΕΚΠΥ, υιοθετώντας όλες τις προτάσεις για αλλαγές. Πρόθεση είναι οι αλλαγές να ενταχθούν στον ΕΚΠΥ πριν την εφαρμογή του την 1η Οκτωβρίου.

ΕΚΠΥ 2018

ΕΚΠΥΕΟΠΥΥ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι δείχνει το «κοντέρ» των χρεών προς τις Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις
Οι μισοί γιατροί δέχονται σεξουαλική παρενόχληση από άλλους γιατρούς!

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...