O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του, Πρισίλα Καν, αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση ιατρικών ερευνών με τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε συνέντευξη Τύπου, στο Σαν Φραντσίσκο ο «Mr. Facebook», τόνισε πως στόχος του είναι «να «θεραπευτούν, να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν όλες οι ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα».
Τα χρήματα θα δοθούν από το Chan Zuckerberg Initiative, το οποίο είναι το ίδρυμα που δημιούργησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ η επιστημονική και η ιατρική κοινότητα έχουν σημειώσει ταχεία πρόοδο στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, συμπεριλαμβανομένων της εξάλειψη της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, χωρίς τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
«Σήμερα, μόνο τέσσερα είδη των ασθενειών προκαλούν αυξημένη θνησιμότητα» όπως τόνισε, σημειώνοντας πως «μπορούμε να έχουμε πρόοδο σε όλα αυτά τα μέτωπα με την κατάλληλη τεχνολογία».

Ο Ζούκερμπεργκ προσφέρει 3 δισ. για ιατρικές έρευνες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ
Επιφυλακτικοί οι διαβητικοί στις υποσχέσεις Γεωργιάδη















Comments (0)