Η δυνατότητα διάγνωσης της νόσου Alzheimer, από τον βολβό του ματιού, αποτελεί μοναδική καινοτομία για την Cognoptix καθώς εντοπίζει πολύ νωρίτερα τη νόσο από τις σημερινές, υπάρχουσες τεχνολογίες. Οι φαρμακευτικές έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη θεραπειών που μπορούν να αντιμετωπίσουν σε προχωρημένο στάδιο τη νόσο Alzheimer. Έτσι, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην ανάπτυξη πρώιμων σταδίων θεραπείας με τη χρήση διαγνωστικής, εντοπίζοντας τα πρώτα σημάδια της ασθένειας. Εν αντιθέσει με το προχωρημένο στάδιο, στη πρώιμη φάση, τα φάρμακα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν πραγματικά οφέλη στον ασθενή.
Ο Paul Hartung, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cognoptix, ανέφερε ότι «αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για εντοπισμό σε πρώιμο στάδιο, μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ, για της νόσου Αλτσχάιμερ».
Η διάγνωσης της τεχνολογίας Cognoptix πραγματοποιείται με μια συσκευή σάρωσης του οφθαλμού με λέιζερ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η συσκευή είναι σχεδιασμένη να εντοπίζει τις βήτα-αμυλοειδούς πρωτεΐνες στο φακό του ματιού.
Μολονότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, προς το παρόν, απαιτείται περισσότερη έρευνα για την πιστοποίηση των αρχικών δοκιμών.

Οφθαλμολογικό τεστ εντοπίζει πρώιμα το Alzheimer
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025







Comments (0)