Επικουρικές δομές θα αξιοποιηθούν για να αποσυμφορηθούν μεγάλες υγειονομικές δομές της πρωτεύουσας που «πλημμυρίζουν» με ράντζα μετά τις εφημερίες. Ασθενείς που νοσηλεύονται σε ράντζα στο εξής θα μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές.
Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με 50-70 ράντζα στις εφημερίες σε όλη την Αθήνα, όπως εξήγησε ο Υπουργός, σχολιάζοντας ότι αποτελεί ένα διαχρονικό θέμα. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη περίοδο περισσότερά παθολογικά περιστατικά προκύπτουν, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και όχι τόσο στα χειρουργικά. Τον σχεδιασμό για την αποσυμπίεση νοσοκομείων εξήγησε σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας τη στον Ρ/Σ Real και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι οι ασθενείς που δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε κανονικές κλίνες άρχισαν να μεταφέρονται από τον Ευαγγελισμό. Το άμεσο προσεχές διάστημα το σχέδιο θα επεκταθεί και στα άλλα νοσοκομεία, στο Λαϊκό, το Γεννηματά και το Αττικό.
«Σε κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία βάζουμε μία επικουρική δομή» σημείωσε ο κ. Πλεύρης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ασθενείς που δεν «χωρούν» στον Ευαγγελισμό φεύγουν για το ΝΙΜΙΤΣ. Στο Αττικό, ύστερα από συμφωνία, οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε μία ιδιωτική κλινική του Περιστερίου. Αντίστοιχα το νοσοκομείο Λαϊκό θα υποστηριχθεί από τη Παμμακάριστο, κεντρική κλινική της Αθήνας. Επίσης, ασθενείς από το νοσοκομείο Γεννηματά θα μεταφέρονται σε μια κοντινή δομή. Οι τελικές ανακοινώσεις των δομών θα γίνουν μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, όπως ανέφερε ο υπουργός.
Στα λεγόμενά του ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο « για ένα γνήσιο ΣΔΙΤ με την έννοια ότι έρχονται και ιδιωτικές δομές που επικουρούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του ασθενούς». Την επιβάρυνση επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς η νοσηλεία σε μία ιδιωτική δομή αντί του νοσοκομείου με 30 ράντζα θα παρέχεται με το νοσήλιο του οργανισμού.
Πρόβλημα προκύπτει για την λειτουργία των δημόσιων δομών μετά τη λήξη της εφημερίας αφού δεν υπάρχουν κλίνες για νοσηλεία. «Άρα στη λήξη της εφημερίας η κάθε επικουρική δομή, είτε δημόσια είτε ιδιωτική που θα στηρίζει τα νοσοκομεία που έχουν πρόβλημα, θα λαμβάνει με μεταφορά από τα ασθενοφόρα τους πολίτες που είναι εκείνη τη στιγμή στα ΤΕΠ και θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους». Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι θα υπάρξει διαλογή περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο των ασθενών και θα μεταφέρονται οι ασθενείς αναλόγως της βαρύτητας.
Όσο για το Αττικό, ο υπουργός ανέφερε ότι περίπου σε 9-10 μήνες, ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός ανάπτυξης 52 επιπλέον κλινών. «Άρα, το Αττικό σε βάθος χρόνου λύνει το πρόβλημά του. Η έντασή μας είναι κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Άρα αυτή η συνεργασία θέλουμε να ξεκινήσει τώρα που είναι στην έξαρσή της αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αν λειτουργήσει θα μπορούσε να υπάρχει σε μόνιμη βάση όταν το χρειαζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ