Τις προτάσεις κατέθεσε στην Ομάδα Εργασίας για την διαμόρφωση και εξάλειψη του claw back το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ομάδα χαρτογραφεί τις ανάγκες και τις ελλείψεις του συστήματος ώστε να κατατεθεί μία πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας
Η ομάδα αποτελείται υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, της ΗΔΙΚΑ κ.ά. Στόχος είναι η διαμόρφωση των όρων και προϋποθέσεων για να τερματιστεί το μέτρο του claw back, με απώτερο σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων, για τα έτη 2022 και 2023, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου.
Το Συντονιστικό Όργανο έδωσε έμφαση στα παρακάτω ζητήματα και για τα οποία κατέθεσε εκτενείς προτάσεις και θέσεις :
Τερματιστεί
Η συνταγογράφηση χωρίζεται σε 6 ενότητες
Η συνταγογράφηση πρέπει να διέπεται από κανόνες που θα ελέγχουν αφ’ ενός την άσκοπη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά συγχρόνως δεν θα εμποδίζουν τον θεράποντα ιατρό τεκμηριωμένα να τελέσει το κλινικό έργο του.
Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη κάλυψης του προϋπολογισμού του πέραν του 5% Claw back, πάνω από το οποίο η ανάληψη της ευθύνης από το πάροχο δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Στόχος είναι η πλήρης εξάλειψη του claw back το 2024.
Άξιο λόγου είναι ότι το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. αναμένει εντός του Δεκεμβρίου ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για την οικονομική ενίσχυση που έχει ζητήσει.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ