Όπως έδειξε η ανάλυση, η πλειονότητα των μορφών καρκίνου (οι 32 στις 39) εμφανίζουν μια κοινωνικο-οικονομική διάσταση. Συγκεκριμένα, 14 καρκίνοι σχετίζονται θετικά με τη φτώχεια και 18 αρνητικά. Έτσι, καρκίνοι όπως το σάρκωμα Καπόζι, του λάρυγγα, του τραχήλου της μήτρας, του πέους και του ήπατος είναι πιθανότερο να εμφανιστούν σε ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με χαμηλότερο μέσο εισόδημα. Από την άλλη, καρκίνοι όπως του δέρματος (μελάνωμα κ.α.), του θυροειδούς και των όρχεων είναι πολύ συχνότεροι στις εύπορες περιοχές.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φράνσις Μπόσκοου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας «Cancer», ανέλυσαν
στοιχεία για σχεδόν 3 εκατ. περιστατικά της νόσου σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ (συνολικά το 42% του αμερικανικού πληθυσμού). Η μελέτη συσχέτισε το εισοδηματικό επίπεδο κάθε ασθενούς κατά την εποχή της διάγνωσης της πάθησής του (με βάση τη διαμονή του σε φτωχή ή πλούσια περιοχή) με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Οι ταξικές διακρίσεις που κάνουν οι καρκίνοι
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία















Comments (0)