Skip to content

Όλα τα νεότερα για την Παιδική και Εφηβική Ενδοκρινολογία

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Τα επιστημονικά δεδομένα και οι ραγδαίες εξελίξεις της Τεχνολογίας, της Γονιδιωματικής, Γενετικής και Επιγενετικής, των βλαστοκυττάρων,καθώς  και της κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας θα αναδειχθούν στο 6ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας. Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και12 Σεπτεμβρίου,  στο Ξενοδοχείο Electra Palace, στην Αθήνα. Στόχος είναι η ενημέρωση Παιδο-ενδοκρινολόγων, Παιδιάτρων, Ενδοκρινολόγων και άλλων λειτουργών υγείας, που ασχολούνται με το παιδί και τον/την έφηβο, σε ενδοκρινολογικά και μεταβολικά θέματα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα στην παιδική και εφηβική παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, το υψηλό και χαμηλό ανάστημα, τις διαταραχές της ήβης και τις διαταραχές και δυσφορία του φύλου. Επίσης, θα παρουσιαστούν σύγχρονες θεραπείες, σημαντικές διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις από τον ειδικό και άλλα θέματα που απασχολούν τόσο τον Παιδο-ενδοκρινολόγο και τον Κλινικό Παιδίατρο, όσο και τον Ενδοκρινολόγο ενηλίκων.

Φυσικά διάλογος θα διανοιχθεί και για τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την επίδραση που είχε η πανδημία COVID-19 στην υγεία των παιδιών, ιδιαίτερα στο σωματικό τους βάρος, τη σημασία της βιταμίνης D για την προστασία από πνευμονικές λοιμώξεις και στη σημαντικότητα των υποκειμένων νόσων. Για το θέμα επεσήμανε ο Γεώργιος Π. Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, «η πανδημία είχε αρνητικά αποτελέσματα στα παιδιά και τους εφήβους, αναφορικά με το βάρος και τη σύσταση του σώματός τους, αλλά και την ψυχολογία τους. Στο φετινό συνέδριο θα συζητηθεί και θα παρουσιαστεί ό,τι νεότερο υπάρχει στην ενδοκρινολογία παιδιών και εφήβων, από πλευράς μελετών και θεραπειών».

 

Το ζήτημα της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας που θα απασχολήσει το συνέδριο σύμφωνα με την Χριστίνα  Κανακά- Gantenbein, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Από την πλευρά της η Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας πως «Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι απόλυτα αναγκαία η δημιουργία αξιόπιστων συστημάτων παρακολούθησης και αιτιολόγησης συμπεριφορών για την αντικειμενική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων κατά της παχυσαρκίας».Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών  κατά  Βασιλική Γκρέκα-Σπηλιώτη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής   Ενδοκρινολογίας Ιατρικής  Σχολής  Πανεπιστημίου Πατρών,  Πρ. Διευθύντρια Τμήματος Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ), θα είναι ο παγκόσμιας φήμης καθηγητής κύριος Mehul Dattani από το Great Ormond Street Hospital  του University College of London του Λονδίνου.

 

Γεώργιος ΧρούσοςΕλληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής ΕνδοκρινολογίαςΠανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανεμβολίαστοι: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα
ΕΟΔΥ: 32 θάνατοι και 378 διασωληνωμένοι

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top