Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα ανακαίνισης, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, το οποίο αναμένεται να “μεταμορφωθεί” μέχρι το τέλος του 2017.
Σημαντικότερο όλων ίσως είναι ο νέος γραμμικός επιταχυντής, με τον οποίο η αναμονή των ασθενών για ακτινοθεραπεία εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 1 (ένα) μήνα. Η τοποθέτηση και παράδοσή του αναμένεται στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούν η λειτουργική και κτιριακή αναβάθμιση: α) του Τμήματος Μαστού εμβαδού 415 m2 και δυναμικότητας 18 κλινών, που ξεκίνησε και αναμένεται να παραδοθεί στις 30-09-2017, και β) του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών – Εξωτερικών Ιατρείων – Κεντρικού Διαδρόμου στο ισόγειο.
Το χρονοδιάγραμμα της τελευταίας αυτής παρέμβασης έχει καθοριστεί ως εξής:
- Εξωτερικά Γυναικολογικά Ιατρεία εμβαδού 200 m2 που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου και παραδοθεί στις 30-09-2017.
- Εξωτερικά Παθολογικά Ιατρεία εμβαδού 530 m2 με έναρξη εργασιών στις 15-10-2017 και παράδοση στις 15-01-2018.
- Τμήμα Αιμοδοσίας εμβαδού 225 m2 με έναρξη έργων στις 01-02-2018 και παράδοση στις 31-03-2018.
- Κεντρικός διάδρομος ισογείου εμβαδού 310 m2 που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου και παράδοση στις 30-09-2017.
Όλα τα προαναφερόμενα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ταυτόχρονα, υλοποιούνται στο νοσηλευτικό ίδρυμα απολύτως απαραίτητα έργα με κρατική χρηματοδότηση, όπως η ανακαίνιση του Χώρου Παραλαβής Επιτόκων εμβαδού 173 m2, που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Ήδη, με κρατική χρηματοδότηση παραδόθηκε ανακαινισμένη η Κεντρική Αποστείρωση εμβαδού 110 m2, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί το Εφεδρικό Χειρουργείο εμβαδού 100 m2. Η δεύτερη αυτή παρέμβαση εκτιμάται ότι θα αυξήσει τον αριθμό των πραγματοποιούμενων επεμβάσεων περίπου κατά 800 ετησίως.
Στο στάδιο μελέτης και σχεδιασμού βρίσκονται τρεις ακόμη παρεμβάσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού:
- η ανακαίνιση του Χώρου Βραχείας Νοσηλείας εμβαδού 235 m2,
- το Σωληνωτό Ταχυδρομείο με χρηματοδότηση, και
- η δημιουργία 2 (δύο) κλινών μόνωσης στη ΜΕΘ εμβαδού 43 m2.























Comments (0)