Στην κατεύθυνση της διαρκούς αναβάθμισης του εργαστηριακού εξοπλισμού, τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφάλισαν για την χώρα μας το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων UN-Series της Sysmex, το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.
Η πρώτη ρομποτική, αρθρωτή και πλήρως επεκτάσιμη πλατφόρμα ολιστικής διαχείρισης δειγμάτων ουρών παρέχει δυο διαφορετικές λειτουργίες: Γενική ανάλυση ούρων μέσω CMOS Signal Analysis Processing και Μικροσκοπική ανάλυση ούρων μέσω της κυτταρομετρίας ροής φθορισμού και μέσω της ψηφιακής ανάλυσης της απεικόνισης του δείγματος.
Χάρης στην αξιοποίηση διαφορετικών τεχνολογικών μεθόδων αφενός αναβαθμίζεται σημαντικά η ημερησία δυνατότητα επεξεργασίας δειγμάτων ούρων και αφετέρου προάγεται η ευαισθησία και η ακρίβεια των αναλύσεων καθώς ακόμη παρέχεται σημαντικά μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα στην διαλογή και τυποποίηση «δύσκολων» περιστατικών.
Σύμφωνα με τον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ «τα αρθρωτά συστήματα ανάλυσης ούρων UN-Series της Sysmex έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης μέχρι και 9 διαφορετικών τύπων αναλυτών σε μια μόνο αλυσίδα, ενώ η πλήρης διαχείρισή τους από το εξελιγμένο λογισμικό U-WAM συνδυάζει και συνεκτιμά όλες τις παραμέτρους και δρομολογεί τα δείγματα μέσω ευέλικτων κανόνων στον κατάλληλο αναλυτή. Η διάταξη αυτή παρέχει μεγάλη ευελιξία στη αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών του εργαστηρίου μας, ενώ δύναται να συνδεθεί σε ακόμα μεγαλύτερες προαναλυτικές διατάξεις».
Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του είναι στα εργαστήρια του ομίλου στην Αθήνα ο νέος αναλυτής επεξεργάζεται 1.200 δείγματα ημερησίως και ο αντίστοιχος στη Θεσσαλονίκη 500 δείγματα την ημέρα.
Για την επένδυση στο νέο αναλυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός επεσήμανε ότι «η συνεργασία μας με την Sysmex για το νέο σύστημα ανάλυσης αποτελεί το πρώτο βήμα μια σειράς αναβαθμίσεων που δρομολογούμε για το Εργαστήριο, το οποίο φιλοδοξούμε να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς και ως ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης».
Με στόχο την διευκόλυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των ασθενών τους, όπως εξήγησε ο Διευθυντής Δικτύου Εργαστηρίων & Κλινικών Μελετών του Ομίλου, Πρόδρομος Ηλιάδης, «η εγκατάσταση της νέας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας πολλαπλών τεχνολογιών στο πεδίο εργασίας των ούρων εντάσσεται στην διαχρονική προσπάθεια των Εργαστηρίων του Ομίλου για την παροχή εξατομικευμένης και υψηλής κλινικής αξίας πληροφορίας στους Επαγγελματίες Υγείας».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ