Όπως ανακοίνωσε η AbbVie, υπέβαλε τρεις προτάσεις που περιλαμβάνουν μετρητά και μετοχές προς το διοικητικό συμβούλιο της Shire, με την τελευταία να διαμορφώνεται σε 78,87 δολ. για κάθε μετοχή της Shire, με βάση το κλείσιμο της μετοχής της AbbVie στα 54,03 δολ. στις 29 Μαΐου.
Η AbbVie ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις διεκόπησαν, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για το εάν θα ακολουθήσει νέα πρόταση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η AbbVie, διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει και άλλες εναλλακτικές και να διαφοροποιήσει το μείγμα μετρητών και μετοχών στην πρόταση της.
Η AbbVie, η οποία παράγει το φάρμακο Humira για την αρθρίτιδα, διαχωρίστηκε από την Abbott Laboratories αρχές του 2013. Τον Απρίλιο ανακοίνωσε αύξηση 1,2% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου στα 980 εκατ. δολ. με τις καθαρές πωλήσεις να ενισχύονται 5,4% στα 4,56 δισ. δολ. Η εταιρεία ελπίζει να παρουσιάσει και άλλα φάρμακα στην αγορά τα επόμενα χρόνια, περιλαμβανόμενης μιας θεραπείας για την ηπατίτιδα C.
Τον Μάιο, η Shire, η οποία έχει την έδρα της στο Δουβλίνο, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2014, ανακοινώνοντας ότι περιμένει η ανάπτυξη στα βασικά κέρδη ανά μετοχή να είναι στη μέση προς άνω περιοχή του 20%. Τον περασμένο Οκτώβριο, η βρετανική επιχείρηση προχώρησε στην εξαγορά της ViroPharma Incorporated έναντι τιμής 50 δολ. ανά μετοχή και κόστος εξαγοράς στα 4,2 δις. Δολ. Μετά τη συμφωνία η Shire, εισηγμένη στο Λονδίνο και με έδρα την Ιρλανδία, απέκτησε στο χαρτοφυλάκιό της το Cinryze, την ενέσιμη αποτρεπτική θεραπεία για το κληρονομικό αγγειοοίδημα. Όπως δήλωνε ο διευθύνων σύμβουλος της Shire, Flemming Ornskov, η εξαγορά της ViroPharma θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων κατά των σπάνιων παθήσεων, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την εξειδίκευση στην παρασκευή βιολογικών παραγόντων.

«Όχι» της Shire σε προσφορά εξαγοράς 46,35 δισ. δολ. απ’ την AbbVie
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη δημόσια υγεία μετά την απόσυρση του Bactrimel από την ελληνική αγορά
Έγκριση για προκήρυξη 95 θέσεων ιατρών ΕΣΥ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση















Comments (0)