Πρωτοβουλίες για την ιατροφαρμακευτική στήριξη των κρατουμένων αναλαμβάνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σε συνάντηση του Χ. Αθανασίου με τον Γ. Πατούλη συζητήθηκαν οι ανάγκες σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που έχουν τα σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας και τα προγράμματα πρόληψης και ιατρικής παρακολούθησης των κρατουμένων.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η δημιουργία Κάρτας Υγείας Κρατουμένου, για την καταγραφή του ιστορικού, της κλινικής εξέτασης, των εργαστηριακών και της φαρμακευτικής αγωγής, η υιοθέτηση χρόνιων αρρώστων στα σωφρονιστικά καταστήματα και η έναρξη Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής με εμβολιασμούς σε κρατούμενους και εργαζόμενους για την προφύλαξη από λοιμώδη νοσήματα που έχουν υψηλό επιπολασμό στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Επιπλέον, άμεσα δρομολογείται η αποστολή φαρμάκων πρώτης ανάγκης, όπως αντιφυματικά αντιβιώσεις, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη κ.α., καθώς και αναλώσιμου υλικού για τις ανάγκες των κρατούμενων στις Φυλακές, ενώ σχεδιάζεται και εκστρατεία προληπτικών παιδιατρικών ελέγχων και εμβολιασμού για τα παιδιά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας
Επίσης, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συζήτησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το εργασιακό πλαίσιο των γιατρών που εργάζονται στα σωφρονιστικά καταστήματα και τις προοπτικές βελτίωσης αυτού προς όφελος των ασθενών κρατουμένων.

Παιδιατρικοί έλεγχοι στις φυλακές Θήβας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»















Comments (0)