Εύθραυστη είναι η κατάσταση στην Αττική παρά την παροδική σταθετρότητα των κρουσμάτων, ενώ ανησυχία προκαλούν οι δείκτες και σε άλλες περιοχές, πέρα από την Κοζάνη που τέθηκε σε τοπικό lockdown, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχέιρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Η Αττική είναι μακριά από το επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ο κεντρικός τομέας είχε 128 κρούσματα κατά μέσο όρο τις προηγούμενες ημέρες. Οι δείκτες επηρεάζονται σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς από τα στοιχεία του υπόλοιπου της Αττικής.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια μητροπολιτική περιοχή χρειάζεται διαφορετική διαχείριση, αλλά ήδη η σταθερότητα των αριθμών δείχνει ότι τα μέτρα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα απέδωσαν, όπως διασαφήνισε ο υφυπουργός για την διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες περιφρειακές ενότητες της χώρας.
Ο επίκουρος επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος και στον σημερινό αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων περιέγραψε μια ευαίσθητη κατάσταση. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι είμαστε μακριά από εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, με την Αττική να καταγράφει λιγότερο από τον μισό πανελλαδικό αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
Επειδή όμως η κατάσταση είναι δυναμική και εύθραυστη θα συνεχιστούνοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι η μη τήρηση των μέτρων φθάνει στο όριο της εγκληματικότητας.
Ταλαντώσεις εμφανίζουν σε ότι αφορά τους αριθμούς και άλλες περιοχές όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά και η Κόρινθος που εμφανίζουν μια μικρή αύξηση του μέσου όρου κρουσμάτων, τον οποίο είχαν καταγράψει μέχρι τώρα, γεγονός ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές. Η επαγρύπνιση όμως είναι ευρύτερη σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά γιατί «είναι εύκολο μέσα σε 48ωρες μικρά κλάστερ, μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές ννα δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ