Skip to content

Παπακώστα: Χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Στην έναρξη της ημερίδας του κέντρου φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυσή του, παρευρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Η Βουλευτής επεσήμανε πως η χώρα έχει ανάγκη από μία εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), η οποία θα δεσμεύει όλα τα μεγάλα κόμματα και θα υλοποιείται ακόμη και όταν αυτά εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε πως η εν λόγω στρατηγική θα πρέπει να εδράζεται σε τέσσερις άξονες: στην επαγγελματική κατάρτιση και την επαγγελματική  εξειδίκευση των ΑμεΑ, στην υποστηριζόμενη απασχόλησή τους, στην υποστηριζόμενη διαβίωσή τους και στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, ώστε να απολαμβάνουν ακώλυτα τα δικαιώματά τους, όπως κάθε πολίτης, σε ένα Κράτος Δικαίου.

Τέλος, η Βουλευτής εξήρε τον εθελοντισμό, τονίζοντας πως αποτελεί σημαντικό εργαλείο και σημαντική βοήθεια για τα άτομα με αναπηρία.

 

ΑΜΕΑΑναπηρίαΚατερίνα ΠαπακώσταΚέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία»

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος
Ογκολόγοι: Έκκληση σε βιομηχανία και Αριστοτέλους για επαναξιολόγηση

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...