Στην αγορά βγαίνουν τα κλιμάκια των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών, στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελέγχων τόσο κατά την πασχαλινή περίοδο όσο και ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.
Στη σχετική εγκύκλιο της Υφυπουργού Υγείας, Ζ. Μακρή, τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας τις εν λόγω περιόδους, με στόχο την προστασία του καταναλωτή, την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και την προστασία του Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, στο «στόχαστρο» των ελεγκτών μπαίνουν επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης & διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημά-των και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ