Tο σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση προέταξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και σε συνεργασία με τη ΣΕΦ, Ντίνα Νικολάου και τον διατροφολόγο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκη παρουσίασαν τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν διάφορα θρεπτικά συστατικά τόσο στην αιτιολογία όσο και στην αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Η διεθνούς φήμης ΣΕΦ, ύστερα από το κάλεσμα της ΠΟΑμΣΚΠ δημιούργησε και ενέταξε στο βιβλίο της 20 συνταγές, για άτομα με ΠΣ.
«Σε συνεργασία με το διατροφολόγο Δρα. Γρηγοράκη, εμπνεύστηκα συνταγές εύκολες, θρεπτικές αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες για τη διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» επισήμανε η κ. Νικολάου.
Από την πλευρά του, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Σήμερα, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ως ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων όπως είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.».
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες τόσο στην ΣΕΦ όσο και στον διατροφολόγο η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βασιλική Μαράκα, ευχήθηκε οι 20 μοναδικές πρωτότυπες συνταγές, να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση.
«Και φυσικά, ευχαριστούμε το χορηγό μας, τη Roche Hellas, για την πολύτιμη υποστήριξη τόσο γενικότερα, όσο και αναφορικά με την ανανέωση της ιστοσελίδας μας, την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, και να σας προτρέψω να την επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στο μενού της στο www.poamskp.gr» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μαράκα.
Στον χαιρετισμό της η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Ξένια Καπόρη επασήμανε ότι στο επίκεντρο των δράσεων της Roche Hellas βρίσκονται οι ασθενείς.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «εκτός από τις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις που αναπτύσσουμε, οι οποίες βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα, είναι προτεραιότητα μας να συμβάλουμε και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου συνταγών το οποίο παρέχει εύκολες στην παρασκευή τους και υγιεινές διατροφικές επιλογές».
Στο πλαίσιο της παρουσίασης η κ.Νικολάου αξιοποίησε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και εκτέλεσε μία από τις συνταγές του βιβλίου με το δικό της μοναδικό τρόπο και μπρίο. Στο ελαφρύ γεύμα που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάποιες ακόμα από τις συνταγές της κ. Νικολάου από το βιβλίο για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ