Την επίσπευση εισαγγελικής έρευνας στο Νοσοκομείο της Θήρα ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ με βάση το Υπόμνημα που κατέθεσαν οι Ιατροί πριν 4 μήνες. Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, παρά τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας (διαβάστε εδώ) η κατάσταση συνεχίζει να είναι επισφαλής στο Νοσοκομείο λόγω της υποστελέχωσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών και προσωπικού.
Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, 40 εργαζόμενοι συνεχίζουν να μένουν στο Κέντρο Υγείας, λόγω του κόστους της ενοικίασης στο νησί, που αποτελεί και το βασικό αντικίνητρο για την προσέλκυση εργαζόμενων. «Με 700-800 ευρώ μισθό το μήνα που παίρνει το προσωπικό και 1500 ευρώ το μήνα που παίρνουν οι γιατροί, πώς να νοικιάσουν σπίτια που ξεπερνούν κατά πολύ το μισθό τους;», διερωτώνται.
Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως τα « χιλιάδες σηπτικά χειρουργεία Πολάκη είναι ράμματα, μικροτραυματισμοί, αφαίρεση νυχιών κ.α». Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το νοσοκομείο εντάσσεται στο ΕΣΥ με καθεστώς ανώνυμης εταιρίας, μέσω του ν. 4368/2016 που υπογράφει ο κ. Πολάκης.
«Οι πολίτες της Σαντορίνης δεν χειρουργούνται στον τόπο τους, οι γυναίκες δεν γεννάνε στο τόπο τους» σημειώνουν και τονίζουν πως παρά τη σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια, το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

ΠΟΕΔΗΝ: Επίσπευση εισαγγελικής έρευνας για το Νοσ. Θήρας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Τατουάζ και καρκίνος: Τι δείχνουν οι νέες επιστημονικές έρευνες για το μελάνι στο σώμα
Απόφαση–σταθμός για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο μετά την ακύρωση των εκλογών του 2022
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Αίτημα συμμετοχής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Προσωπικών Ιατρών στη δράση για τη Παχυσαρκία
Η Novo Nordisk λανσάρει το χάπι Wegovy στις ΗΠΑ: Νέα εποχή στη φαρμακευτική απώλεια βάρους















Comments (0)