Skip to content

ΠΟΕΔΗΝ: SOS για το «λουκέτο» στην Χειρουργική Κλινική του Ν. Κυπαρισσίας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

Σε αδιέξοδο βρέθηκε βαριά τραυματισμένη γυναίκα  που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σήμερα το πρωί, αφού δεν υπήρχε χειρούργος για να την περιθάλψει. Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή λειτουργίας της Χειρουργικής κλινικής στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο μοναδικός ιατρός, ο  επικουρικός  χειρούργος είναι σε άδεια σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Εδώ και τέσσερις μήνες έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής επειδή έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ που καταλογίζει ευθύνες στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών.

«Πια λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας, αφού έκλεισε η Χειρουργική κλινική, ενώ υπολειτουργεί και η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού» ισχυρίζεται η ομοσπονδία.

Χωρίς νεφρολογική κλινική

Ειδικότερα,  εξαιτίας της μετακίνησης της μοναδική Νεφρολόγου Διευθύντριας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μένουν «ακάλυπτοι» ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση, κατά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Προβληματική είναι η κατάσταση και στην Παθολογική κλινική των 30 κλινών η οποία  λειτουργεί με υπερκάλυψη  θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Προβλήματα στην Παθολογική

Στην συγκεκριμένη κλινική υπηρετούν μόνο δύο Παθολόγοι, όπως περιγράφεται από την ΠΟΕΔΗΝ.  «Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας», με αποτέλεσμα πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο, ενώ κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.

 

Κατά συνέπεια, όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία.

 

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει το γεγονός ότι η περιοχή της Τριφυλίας καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο στη βάρδια. «Τι γίνεται πίσω όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές που προκύπτουν από τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» σχολιάζει με νόημα η ΠΟΕΔΗΝ.

 

 

 

Αναστολή λειτουργίαςΝοσοκομείο ΚυπαρισσίαςΠΟΕΔΗΝΧειρουργική Κλινική

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταγγελία του ΠΦΣ κατά της ΑΒΒΟΤΤ LABORATORIES ABEE
Β. Κικίλιας: #σεβασμός για τα παιδιά που πάσχουν από κυστική ίνωση

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...