Το τρίπτυχο «καλός καθαρισμός, ενυδάτωση και προφύλαξη από τον ήλιο» θα πρέπει να έχουν κατά νου οι λουόμενοι. Η έκθεση στον ήλιο για ένα όμορφο μαύρισα προϋποθέτει την προετοιμασία του δέρματος, ώστε να αποφευχθεί το ακαλαίσθητο αποτέλεσμα μιας «άγριας» όψης ή εμφάνισης δυσχρωμιών.
Με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να προηγηθεί της εξόρμησης στην παραλία μία ολοκληρωμένη απολέπιση και ενυδάτωση.
«Θα πρέπει να γίνει ένας καθαρισμός – πίλινγκ, προκειμένου το δέρμα να είναι πιο λείο και φωτεινό και να κάνει φυσιολογική παραγωγή μελανίνης. Τα πίλινγκ που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο είναι φυτικά και προσφέρουν απολέπιση, δηλαδή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση, ενώ με τη χρήση αντηλιακού δεν προκαλούν αντίδραση στον ήλιο.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνεδρία, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε πολύ αφυδατωμένο δέρμα ή/και τραχύ σε ορισμένα σημεία, μπορεί να χρειαστούν 2 και 3 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 7-10 ημερών», εξηγεί η MD, PhD, πλαστική χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ.
Η απολέπιση θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόσωπο και σώμα, δίνοντας έμφαση σε αγκώνες, γόνατα και πέλματα. Στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόζονται ενυδατικά συστατικά σε μορφή κρέμας ή/και μεσοθεραπείας.
Αναλυτικά, η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει στο πρόσωπο ή/και στο σώμα με βιταμινούχα υλικά.
Σύμφωνα με την ειδικό, η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο συνδυάζεται με άλλες ενέσιμες θεραπείες, όπως baby botox, υαλουρονικό ή συνδυαστικά σκευάσματα μεσοθεραπείας και υαλουρονικού οξέος.
Η συνολική διάρκεια της θεραπείας (απολέπιση και ενυδάτωση) είναι περίπου μία ώρα και ολοκληρώνεται χωρίς να αφήνει εμφανή σημάδια.
«Σε άτομα με υπερκερατώσεις ή παραμελημένο δέρμα η αποκατάσταση γίνεται με ραδιοσυχνότητες και πολωμένο φως. Και αυτές οι θεραπείες ολοκληρώνονται σε μία συνεδρία, όμως σε πιο «δύσκολες» περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν και δύο. Οι ραδιοσυχνότητες και το πολωμένο φως, μπορούν να εφαρμοστούν ξεχωριστά ή σε συνδυασμό. Η συνδυαστική θεραπεία προσφέρει μεγαλύτερη διείσδυση στο δέρμα και βαθύτερη ενυδάτωση, επιτυγχάνοντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα» τονίζει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.
Ωστόσο, άτομα με ιστορικό υπερβολικής παραγωγής μελανίνης ή/και σπίλους θα πρέπει να αποφεύγουν αυτές οι θεραπείες κατά τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με την πλαστικό χειρουργό.
Επίσης καλό είναι σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας να μην πραγματοποιείται απολέπιση με δυνατά οξέα φρούτων (AHA) και ιχνοστοιχεία.
Επίσκεψη σε ειδικό θα πρέπει να κάνουν πριν την έκθεση στον ήλιο τα άτομα με σπίλους, ακμή και μελαγχρωματικές βλάβες, όπως πανάδες, φακίδες και κηλίδες γήρανσης, καθώς και τα άτομα με φωτοαλλεργίες και φωτοευαισθησίες. Προσοχή συνιστάται στα προϊόντα και τη διατροφή.
«Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί άνθρωποι αποζητούν το μαύρισμα προκειμένου να καλύψουν ευρυαγγείες ή πανάδες κατά τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής τους. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός με την έκθεση στον ήλιο η βλάβη επεκτείνεται και τα βασικά προβλήματα γίνονται πολύ έντονα» προειδοποιεί η ειδικός.
Στην απόλαυση του καλοκαιριού και την παραγωγή της βιταμίνης D, χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα, θα συμβάλει η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτένιο και η χρήση αντηλιακού.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ