Σοβαρά ερωτήματα εγείρει, κατά την Ομοσπονδία, ως προς την επιστημονικότητα της επιτροπής που γνωμοδότησε τον Υπουργό Εργασίας, πριν τη λήψη της απόφασης για τις 43 παθήσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται επαναναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ.
«Μία από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις που δεν είναι ιάσιμη, όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, δεν εντάσσεται στον πίνακα της εν λόγω υπουργικής απόφασης», σημειώνουν το συλλογικό όργανο των Διαβητικών .
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητάει, έστω και την ύστατη στιγμή, τη συμπλήρωση της υπουργικής απόφασης με την χρόνια και μη αναστρέψιμη πάθηση του Σ.Δ. τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενου) και τύπου 2 (ινσουλινοθεραπευμόμενου) και «απαιτεί από την ειδική επιστημονική επιτροπή του άρθρου 7, της οποίας η επιστημονικότητα εξαντλείται σε διοικητικά διευθυντικά στελέχη του υπουργείου που ουδεμία σχέση έχουν με την ιατρική επιστήμη, να ζητήσει τη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για το σακχαρώδη διαβήτη».
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, με δεδομένο ότι ο αριθμός των ατόμων με ΣΔ αυξάνεται καθημερινά, η «ολιγωρία σε ένα τέτοιο θέμα αφήνει εύλογα ερωτηματικά για το σκοπό αυτής της παράλειψης, αφού η συνεχής επανεξέταση κάθε ένα ή δύο χρόνια ατόμων που πάσχουν από μη ιάσιμη χρόνια πάθηση το μόνο που επιφέρει είναι την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της καταβολής του ποσού των 46€».
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ