Το Opdivo, ή nivolumab, ανήκει σε μια πολλά υποσχόμενη νέα κατηγορία φαρμάκων που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος, αναστέλλοντας μια πρωτεΐνη που ονομάζεται Programmed Death receptor (PD-1).
Το φάρμακο είναι ο δεύτερος PD-1 αναστολέας που πρόκειται να εγκριθεί από τον FDA. Το πρώτο είναι το σκεύασμα Keytruda της Merck & Co Inc που έλαβε το πράσινο φως τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το Opdivo απευθύνεται σε ασθενείς με μελάνωμα που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν χορηγηθεί από την Bristol-Myers.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, περίπου 76.100 αμερικανοί θα διαγνωστούν φέτος με μελάνωμα -την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος- και το 9.710 θα καταλήξουν από τη νόσο.
Η έγκριση βασίζεται σε μελέτη δεδομένων που έδειξε ότι το 32% των ασθενών που έλαβαν Opdivo εμφάνισαν συρρίκνωση των όγκων, σε σύγκριση με το 11% των ατόμων που λάμβαναν συμβατική χημειοθεραπεία.

Πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Μητσοτάκης στο «Μεταξά»: Πλήρης ανακαίνιση με δωρεά – Υπερσύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ















Comments (0)