Στην αποδέσμευση των αναγκαίων πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΑΒ στοχεύει ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Θ. Δημόπουλος.
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Δημόπουλος με το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα οικονομικά προβλήματα του Κέντρου, που αποτελούν άμεση συνάρτηση της δυστοκίας στην κρατική χρηματοδότηση.
Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως, από την πλευρά του, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποδεσμευθούν οι αναγκαίες πιστώσεις με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΕΚΑΒ.
Σε ό,τι αφορά στον περιβόητο διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ο Θάνος Δημόπουλος τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την πορεία και την εξέλιξη της διαδικασίας προκειμένου να τελεσφορήσει η προμήθεια.
Ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά και είναι άγνωστο αν το ΕΚΑΒ θα προλάβει την εκπνοή της προγραμματικής περιόδου για το διαγωνισμό προμήθειας και των υπολοίπων περίπου 90 ασθενοφόρων, που εκκρεμεί εδώ και μήνες.
Τέλος, έγινε αναφορά στη συνδρομή διαπιστευμένων διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα νησιά του Β. Αιγαίου με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.
Διευκρινίστηκε, όμως, ότι αυτό το μέτρο είναι έκτακτο και αφορά μόνο στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων- μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα.

Προσπάθειες Δημόπουλου για χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)