Skip to content

Πρόστιμο στον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν έχει τελεσιδικήσει υποστηρίζει ο Αν. Υπουργός

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Απόφαση εις βάρος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμηση εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση αφορά στην αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για ανάρτηση του Π. Πολάκη στο Facebook, στην οποία καθύβριζε την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της για τις δηλώσεις τους στο βρετανικό Guardian. Εκεί, οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία έκαναν λόγο για ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, μάλιστα σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. «Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Κατά την απόφαση, δε, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα πρέπει να αναρτήσει περίληψης της εν λόγω απόφασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αλλά και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα διαθέσει 12.500 ευρώ για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία και 12.500 ευρώ  στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης

Όπως ίσως ήταν αναμενόμενο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απορρίπτει την απόφαση της δικαιοσύνης και ξεκαθαρίζει ότι θα την εφεσιβάλει, αφού διερωτάται για τη συγκυρία δημοσίευσης της απόφασης του δικαστηρίου και αναφέρεται στην Πρόεδρο. Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Π. Πολάκη, το οποίο όμως επικαλείται πηγές… από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού (;) διευκρινίζεται:

  • Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε.
  • Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα δια της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο).
  • Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι «θιγμένοι ενάγοντες» της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να «επανορθώσει» την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα «σκουπίδια της ιστορίας».
facebookΠαύλος ΠολάκηςΠΟΕΔΗΝ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα φάρμακα προς… Αξιολόγηση
Εγκρίθηκε νέο βιο-ομοειδές φάρμακο του Herceptin

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...