Skip to content

Σε συμφωνία το HHS με AstraZeneca για την ανάπτυξη αντιβιοτικών

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας (HHS) προχώρησε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca Plc, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού νέας γενιάς αντιβιοτικά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν το κόστος με την φαρμακευτική επιχείρηση AstraZeneca, προκειμένου να αναπτύξουν ένα χαρτοφυλάκιο φαρμάκων στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράγοντες βιοτρομοκρατίας και λοιμώξεων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά.
Στόχος της Biomedical Advanced Research and Development Authority του αμερικανικού υπουργείου Υγείας (HHS), είναι να παρέχει αρχικά 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα μπορούσε να καταβάλει έως και 170 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων ως μέρος της συμφωνίας, η οποία είναι σε ισχύ για πέντε χρόνια.
Το πρώτο υποψήφιο φάρμακο που πρόκειται να διερευνήσουν είναι ένας συνδυασμός ων δύο αντιβιοτικών, Aztreonam και Avibactam, γνωστές μαζί ως ATM-AVI, όπως τονίζει το HHS.
Η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού ΑΤΜ-AVI, δοκιμάζεται ήδη στην Ευρώπη σε μια μελέτη μεσαίου σταδίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Astra ZenecaAstraZenecaHHSΑντιβιοτικάΛοιμώξειςΛοίμωξη

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικριτικό το BMJ για τα δεδομένα του αντικαταθληπτικού Seroxat της GSK
Απορυθμίζει το βιολογικό ρολόι o βραδινός καφές

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top