Skip to content

Σε συζητήσεις για την απόκτηση του botox της Allergan η Pfizer

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Η μεγαλύτερη συγχώνευση της χρονιάς αναμένεται να αποτελέσει η πιθανή εξαγορά της εταιρείας κατασκευής του botox, της Allergan Plc από την φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer Inc, η οποία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο επαφών για την απόκτηση της.
Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, η Pfizer προσέγγισε πρόσφατα την Allergan, με στόχο την απόκτηση της. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία.
Η φημολογούμενη προσφορά για την Allergan, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται στα 112,5 δισ. δολάρια, αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της Pfizer –με κεφαλαιοποίηση 219 δισ. ευρώ- να εξαγοράσει ανταγωνίστρια της, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα με την AstraZeneca Plc.
Ο συνδυασμός των δυο εταιρειών, εφόσον φυσικά επιτευχθεί η συμφωνία, θα δημιουργήσει έναν φαρμακευτικό όμιλο αξίας 330 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη Johnson & Johnson (278 δισ. δολ.).
Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεραστούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ένα από αυτά είναι η τιμή, το μέγεθος και το επίπεδο των περικοπών που ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει η Pfizer τόσο στους εργαζομένους όσο και στις μονάδες της, το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου της Allergan, Brent Saunders, καθώς και η γενικότερη αναδιάρθρωση της διοικητικής ομάδας των δύο εταιρειών.

AllerganPfizerΕξαγοράΕπενδύσειςΣυγχωνεύσειςΣυγχώνευση

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Όχι» των φαρμακοποιών στον Ξανθό
Σε δημόσια διαβούλευση τιμές νέων γενοσήμων και υβριδικών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top