Τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει η φαρμακοβιομηχανία, γνώρισαν 100 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ημερίδας Business Day, που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιορδάνης Λαδόπουλος.
Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεύθυνης Δραστηριοποίησης και Ανάπτυξης του ΣΦΕΕ, με στόχο τη διασύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον κόσμο των επιχειρήσεων, έχοντας την πεποίθηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί ν’ αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα επενδύοντας σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους σ’ όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτής της μεγάλης βιομηχανίας.
Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους προσφέρεται για ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα μέσω των προγραμμάτων έμμισθης επαγγελματικής εξειδιίκευσης που προσφέρουν αρκετές εταιρίες του κλάδου, κάλεσε το ακροατήριο ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, σημειώνοντας ότι στον κλάδο της παραγωγής φαρμάκων εντοπίζονται 31 διαφορετικές ειδικότητες/επαγγέλματα.
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι το άγχος όλων σας είναι να βρείτε δουλειά ανάλογη με την εκπαίδευσή σας. Ο κλάδος του φαρμάκου έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ στο πλαίσιο της ανάπτυξής του συνεχώς δημιουργεί νέα επαγγέλματα επενδύοντας στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης» είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Αποστολίδης.
Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές Γενικοί Δ/ντες, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών μελών του ΣΦΕΕ, οι οποίοι ανέδειξαν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του Κλάδου, απευθύνοντας πρόσκληση στους νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να «σκεφτούν» για το χώρο της Υγείας, δίνοντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχή καριέρα.
Στην Ελλάδα η φαρμακοβιομηχανία καλύπτει περίπου 13.500 θέσεις εργασίας, όμως οι προοπτικές για την αύξηση του αριθμού αυτού είναι πολύ μεγάλες. Όπως επισήμανε περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων εξειδικευμένης απασχόλησης που προσφέρονται – για παράδειγμα στους τομείς της ακαδημαϊκής κοινότητας ή των κλινικών μελετών – μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη «διαρροή εγκεφάλων» που παρατηρείται προς το εξωτερικό. Ο ίδιος, επ’ ευκαιρία και της Ημερίδας, ζήτησε για μία ακόμη φορά από την Πολιτεία να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο, τόσο σε ελληνικές εταιρείες όσο και σε πολυεθνικές.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ