Ξεκάθαρο αντίθετος με οριζόντια και «τσαπατσούλικα» μέτρα και υπέρ κανόνων που δεν επιτρέπουν το κρύψιμο πραγμάτων «κάτω από το χαλί», όπως συμβαίνει με την πολιτική των rebate, δήλωσε ο Κ. Φρουζής και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ή θα κρατήσουμε τις επενδύσεις στη χώρα μας και θα ανακόψουμε την ανεργία ή τα πράγματα θα πάνε χειρότερα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ, χρειάζεται μια αγορά με νέα φάρμακα, απαιτείται ίση μεταχείριση off patent φαρμάκων και γενοσήμων, κυρίως στην τιμολόγηση, χρειάζονται μητρώα ασθενών και θεραπευτικά πρωτόκολλα, αλλά και με κανονικές πληρωμές.
Κατά τον κ. Φρουζή η χώρα βρίσκεται σε έναν «λογιστικό παραλογισμό».
Η κατά κεφαλήν δαπάνη για την Υγεία το 2011 ήταν ήδη 30% κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. «Φτάσαμε λοιπόν το 2013 σε μια κατά κεφαλή δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, όπου η Ευρωπαϊκή είναι στο συν 50% από τη δική μας, ενώ ακόμη τρέχουμε πίσω από το 1% ενός ΑΕΠ σε ελεύθερη πτώση» ανέφερε ο κ. Φρουζής
«Παραλογισμός, παράκρουση, ρατσισμός (της Τρόικα) ενάντια στους Έλληνες ασθενείς και τους Έλληνες πολίτες. Όλα αυτά οδηγούν στα γεγονότα που ζει η κοινωνία μας τις τελευταίες μέρες», κατέληξε.

ΣΦΕΕ: Η χώρα βρίσκεται σε λογιστικό παραλογισμό
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη δημόσια υγεία μετά την απόσυρση του Bactrimel από την ελληνική αγορά
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Έγκριση για προκήρυξη 95 θέσεων ιατρών ΕΣΥ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Παρουσία και συνδικαλιστών εγκαίνια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά: Προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών















Comments (0)