Skip to content

Σημαντικές απώλειες από την ακύρωση του deal AbbVie – Shire

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Όπως μεταδίδει το FiercePharma, οι κανονισμοί των ΗΠΑ προβλέπει ότι οι τράπεζες επιτρέπεται να διατηρούν αποθέματα σε μετοχές που πρόκειται να πουλήσουν στους πελάτες τους.
Ωστόσο, η κατάρρευσης της μετοχής της Shire, μετά την ακύρωση της εξαγοράς έφερε στο προσκήνιο τα υπερβολικά αποθέματα μετοχών της εταιρείας στα χέρια επενδυτικών τραπεζών.
Για παράδειγμα, η Citi «έγραψε» χασούρα 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Credit Suisse και η Barclays σημείωσαν ζημιές 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ –σύμφωνα με το FiercePharma- η Goldman Sachs και άλλοι τραπεζικοί οργανισμοί επίσης «χτυπήθηκαν» άσχημα!
Η εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου Elliott Management ανακοίνωσε μέσω του CEO της Paul Singer, ότι θα μπορούσε να μηνύσει τη AbbVie για την κατάρρευση της συμφωνίας.

AbbVieShireΕξαγοράΣυγχωνεύσεις

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξαγορά στον τομέα Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι από την Air Liquide
«Από τον Άννα στον Καϊάφα» η κατάταξη των γιατρών του ΠΕΔΥ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top