Μια σημαντική διάκριση απέσπασε το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ για την δημοσίευση “DRG: Establishing and strengthening a robust medical coding auditing program in Greece”. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο PCSI.
Το Ινστοτούτο διακρίθηκε για την πιο ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Το βραβείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έρχεται «ως αναγνώριση της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς των στελεχών του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ για την αυθεντικότητα, την επιτυχημένη τεκμηρίωση των μεθοδολογιών ιατρικής κωδικοποίησης και κοστολόγησης και την συμβολή στην έρευνα συστημάτων DRG».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο PCSI (Patient Classification System International ) δηλαδή Συνέδριο για τα Συστήματα «Ταξινόμησης Ασθενών», διεξήχθη στην πόλη Bled της Σλοβενίας από τις 28 έως τις 31 Μαϊου 2024. Στο εν λόγω συνέδριο αναδέιχθηκε η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για την εγκατάσταση του Νέου Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών. Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ανέλυσαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα του ιατρικού ελέγχου κωδικοποίησης, μέσω της ειδικής καινοτόμου πλατφόρμας (DRG PLAT_FORM HOSPITALS FUTURE) η οποία εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ΚΕΤΕΚΝΥ. Άξιιο λόγου είναι πως το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο, την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο Συνέδριο PCSI, ανάμεσα σε χώρες που εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια τα DRG, οι οποίες μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους όσον αφορά τις κωδικοποιήσεις ασθενειών, ανά τον κόσμο. Κατόπιν αυτών το Ινστιτούτο υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «η διάκριση αυτή του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έρχεται ως επιστέγασμα της προόδου που σημειώνει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την καθολική εφαρμογή των DRG σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας». Σε ότι αφορά στο PCSI, από την ίδρυσή του το 1987 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, επιδιώκει στο να ενώνει χρήστες, ερευνητές και προγραμματιστές συστημάτων ταξινόμησης ασθενών παγκοσμίως. Σήμερα, το PCSI είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός που οδηγεί την πρόοδο και τη χρήση συστημάτων ταξινόμησης ασθενών. Η ακλόνητη δέσμευσή στην επιστήμη της «ομαδοποίησης ασθενών» συνεχίζει να τονώνει την έρευνα, να προωθεί την καινοτομία και να φέρνει επανάσταση στις πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης για περισσότερο από τρεις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ