Χειροπέδες πέρασαν στον άνθρωπο που κατάφερε σε μια ημέρα να κερδίσει τον τίτλο του πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο Martin Shkreli, CEO της Τuring Pharmaceutical, που είχε αποφασίσει, το Σεπτέμβριο, να αυξήσει κατά 5500% την αξία του φαρμάκου Daraprim, του γνωστότερου σκευάσματος για τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS, συνελήφθη.
Ο 32χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη από τις αρχές, καθώς κατηγορείται για χρηματιστηριακή απάτη σε μια από τις εταιρείες που ίδρυσε. Η κατηγορία εναντίον του δεν έχει να κάνει με τα φαρμακολογικά κόστη αλλά με την χρηματιστηριακή απάτη, καθώς ο ίδιος φέρεται πως πήρε παράνομα μετοχές της Retrophin Inc, εταιρείας βιοτεχνολογίας που ίδρυσε το 2011.
Αυτές τις μετοχές φέρεται να χρησιμοποίησε για την αποπληρωμή χρεών άσχετων υποχρεώσεων.
Λίγο καιρό αργότερα, ο ίδιος απομακρύνθηκε από την εταιρεία, με το διοικητικό της συμβούλιο να κάνει μήνυση για παράνομη κατάχρηση κεφαλαίων και για απάτη σε βάρος της από τον Martin Shkreli.
Ο Shkreli είχε κατηγορηθεί μετά την παράλογη αύξηση στην τιμή του φαρμάκου που έφτασε να κοστίζει μια ταμπλέτα από τα τα 13,5 δολάρια στα 750 για απληστία και είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή των πολιτών και των πολιτικών αρχηγών.

Συνελήφθη για απάτη ο Martin Shkreli της Τuring Pharmaceutical
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου















Comments (0)